NewsyPolska WAG narzeka na warszawskie restauracje i mówi, że sama by zaserwowała... otwarte ravioli oprószone 24-karatowym złotem

Polska WAG narzeka na warszawskie restauracje i mówi, że sama by zaserwowała... otwarte ravioli oprószone 24‑karatowym złotem

Polska WAG narzeka na warszawskie restauracje i mówi, że sama by zaserwowała... otwarte ravioli oprószone 24-karatowym złotem
Michał Gołębiowski
23.07.2014 14:32, aktualizacja: 23.07.2014 23:57

Która z dziewczyn piłkarzy ma taki kulinarny gust?

Dominika Fetraś, dziewczyna zawodnika Legii Iñakiego Astiza, nie jest zadowolona z warszawskich restauracji. Jak mówi, ich menu jest przewidywalne, a smaki nie zachwycają.

Nie chodzę dużo po warszawskich restauracjach, mam kilka swoich ulubionych, ale rzadko która potrafi mnie czymś zaskoczyć, więc skoro umiem gotować sama w domu, to czasami po prostu wolę zostać i zrobić coś, na co mam ochotę - powiedziała w wywiadzie dla Newserii. - Uwielbiam gotować i gotuję bardzo dużo. Sama zaczęłam przygotowywać, żeby zawsze wiedzieć, co na tym talerzu się dokładnie znajduje. Gdybym sama miała stworzyć potrawę do restauracji z gwiazdką Michelina, na pewno musiałaby być to potrawa bardzo zaskakująca, na przykład otwarte ravioli z owocami morza z pianką z szampana, z sosem ostrygowym i oprószone 24-karatowym złotem.

WAG prowadzi bloga kulinarnego, na którym publikuje przepisy na swoje popisowe dania. Są tak dobre, że została nawet zaproszona do Pytania na Śniadanie, gdzie przyrządziła wiosenne placuszki z cukinią i marchewką, włoską zupę warzywną i placek z owocami leśnymi. Nie ukrywa jednak, że dba o sylwetkę i kiedy przyrządzi coś kalorycznego, częstuje tym koleżanki.

Unikam wszelkich ciast i słodyczy. Nie przepadam za nimi, mam jednak swoje inne słabości. Uwielbiam różne słone przystawki, jakieś koreczki, takie bankietowe rzeczy. Natomiast nigdy nie ciągnie mnie ani do czekolady, ani do tortu bezowego. Oczywiście robię takie rzeczy na swoim blogu, zdradzam na nie przepisy, ale zawsze wtedy muszę zaprosić przyjaciółki do domu, które po prostu pomogą mi to później zjeść - zdradziła.

Przyznała, że bardzo lubi słone przekąski. Jej ukochany pochodzi z Nawarry, regionu Hiszpanii znanego z oryginalnych tradycji kulinarnych. Kiedy tylko odwiedzają jego rodzinne strony, Dominika nie może powstrzymać się od podjadania przekąsek, zwanych pinchos.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także