NewsyDlaczego pączki Magdy Gessler są takie drogie? Restauratorka zdradza, co zawierają - ilość jajek przyprawia o dreszcze

Dlaczego pączki Magdy Gessler są takie drogie? Restauratorka zdradza, co zawierają - ilość jajek przyprawia o dreszcze

Magda Gessler
Magda Gessler
Krystyna Miśkiewicz
24.02.2022 09:20

Magda Gessler jest niekwestionowaną królową kulinariów. Znana restauratorka prowadzi świetnie prosperujące lokale, które serwują głównie polską kuchnię i niezwykle dba o receptury. Prawdziwą sławę i popularność przyniosła jej jednak współpraca ze stacją TVN. Ponad dekadę temu została prowadzącą Kuchennych rewolucji. Charyzmatyczna gospodyni programu jeździ po całym kraju i pomaga się podnieść upadającym lokalom z kryzysu. Gwiazda sprzedaje im gotową receptę na sukces i dzieli się własnymi przepisami.

Szefowa kuchni w swoich restauracjach nie może narzekać na brak klientów. Słynny lokal U Fukiera prężnie działa od wielu lat, a wśród smakoszy jej menu są największe gwiazdy polskiego i światowego show-biznesu. Odwiedziła ją między innymi Naomi Campbell.

W tłusty czwartek, który w tym roku przypada 24 lutego, przed lokalami Gessler ponownie utworzą się wielkie kolejki. Wszystko za sprawą wyjątkowych pączków. Gwiazda zdradziła, co się w nich znajduje.

Magda Gessler zdradza recepturę pączków

O pączka od Magdy Gessler krążą już prawdziwe legendy. Nie tylko za ich smak, ale także cenę. W tym roku w restauracji U Fukiera ten słodki przysmak można kupić za 13 zł, a w lokalu Słodki... Słony, który jest rodzinnym biznesem restauratorki i jej dzieci za pączka trzeba zapłacić 15 zł. Nie sprawia to jednak, że brakuje klientów. Za świetny jakościowo produkt są oni w stanie zapłacić odpowiednią cenę.

Żeby wyprodukować naprawdę dobry pączek, trzeba wydać pieniądze. Tego się nie robi z powietrza, tylko trzeba wydać 36 żółtek i prawie pół kilograma masła na kilogram mąki. To kosztuje! - wyjaśnia w rozmowie z Faktem Magda Gessler.

Gwiazda wyrabia pączki z najwyższej jakości składników, a dodatkowo smaży je na smalcu, który jest wymieniany po każdej partii, co również generuje spore koszty.

Jeżeli będziemy używać tego samego smalcu cztery razy, to wiadomo, że będzie to gorsza jakość, przez co może być taniej. Natomiast jeżeli smalcu używa się jednorazowo do każdego smażenia, koszt pączków jest ogromny. Trudno, żeby to kosztowało mniej w obecnej sytuacji -wyjaśnia restauratorka we wspomnianym tabloidzie.

Pączki oferowane przez Magdę Gessler są prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki. Na temat ich ceny w rozmowie z reporterką Jastrząb Post wypowiedziała się także Lara Gessler. Wszystko usłyszycie w materiale wideo.

Pączki od Magdy Gessler
Pączki od Magdy Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler
Magda Gessler pączki
Magda Gessler pączki
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także