Szukaj

Dieta księżnej Diany to marzenie każdej kobiety. Pałacowy szef kuchni zdradził jej ulubione dania

Księżna Diana, choć przez lata zmagała się z bulimią, miała bardzo wysublimowane podniebienie. Żona księcia Karola miewała naprawdę ciekawe zachcianki kulinarne. Pałacowy szef kuchni zdradził co lubiła jeść najbardziej. 

Księżna Diana całe swoje dorosłe życie zmagała się z problemami z wagą. Żona księcia Karola cierpiała na bulimię, a jej waga zawsze budziła niepokój wśród poddanych. Nie oznacza to jednak, że księżna stroniła od jedzenia. Wręcz przeciwnie, miała prawdziwie królewskie zachcianki i wymagania dotyczące jedzenia. Nie lubiła jadać szybko, a choć stawiała na proste przepisy, było kilka ważnych zaleceń dotyczących przygotowywania jej posiłków. Pałacowy szef kuchni w rozmowie z The Sun wyjawił, że księżna często zaglądała do kuchni i nadzorowała przygotowywane posiłki.

Nie miała wymagań z kosmosu dotyczących kuchni, ale jakości jedzenia i smaku – już tak. Uwielbiała jagnięcinę w mięcie, faszerowane bakłażany, tarty z owocami. Było tylko jedno zastrzeżenie. Wszystko musiało być sezonowe. Nie odważyłbym się podać jej szparagów w grudniu czy truskawek wczesną wiosną. Uwielbiała też sałatki, suflety i słodycze, ale miewała na nie ochotę bardzo rzadko – wyjawił kucharz

Jak głosi pałacowa legenda, bywało, że księżna schodziła do kuchni i nie tylko nadzorowała przygotowywanie posiłku, ale również pomagała w zmywaniu naczyń. Choć miała swoje wymagania i fanaberie, do służby i pracowników pałacu zawsze odnosiła się z wielkim szacunkiem i sympatią.

Zobacz: On jeden – one dwie: Diana kontra Camilla. Przypominamy oba śluby księcia Karola

Zobacz: Księżna Diana nie chciała rozwodu z księciem Karolem. Powód zadziwia

Zobacz: Księżna Diana publicznie poniżała Camillę! Nazywała ją bardzo brzydko


Śledzisz życie rodziny królewskiej?

×