Szukaj

Bosacka o cenach w restauracjach Gessler: „Nie do końca godzę się na wydawanie ogromnych pieniędzy na jedzenie”

Katarzyna Bosacka, Magda Gessler

Katarzyna Bosacka, Magda Gessler

Katarzyna Bosacka w rozmowie z Jastrząb Post zdradziła, co myśli na temat potraw Magdy Gessler i cen w jej restauracjach. Czy dziennikarka jest fanką kulinarnych dokonań restauratorki?

Katarzyna Bosacka zrobiła ogromną karierę w mediach dzięki swoim programom demaskującym zawartość etykiet znajdujących się na opakowaniach produktów spożywczych i kosmetyków. Gwiazda uświadomiła Polaków, jak mądrze wybierać podczas codziennych zakupów i czego zdecydowanie nie wrzucać do koszyka. Z jej cennych rad skorzystało wielu fanów.

Podobnie jest z Magdą Gessler, z której doświadczenia i wiedzy również chętnie korzystają fani. Gwiazda programu Kuchenne rewolucje od ponad dekady odmienia życie restauratorów, ratując ich biznesy, a przy okazji dzieli się przepisami na pyszne dania.

Katarzyna Bosacka o restauracjach Magdy Gessler

Temat cen w restauracjach Gessler był wielokrotnie poruszany w kolorowej prasie. Restauratorka zapewnia, że przygotowuje swoje potrawy z najwyższej jakości produktów, co radzi także bohaterom swojego kulinarnego show.

Katarzyna Bosacka w rozmowie z Jastrząb Post zdradziła, czy jest fanką dań, które serwuje właścicielka restauracji U Fukiera. Nie ukrywała też tego, co myśli o cenach w jej lokalach.

Jak to mówią ekonomiści – ktoś, albo coś, albo produkt, jest tyle wart, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić. Więc ja rozumiem, że jeżeli idę do restauracji, kawiarni czy cukierni Magdy Gessler i widzę te ceny, to jakoś na to się godzę, bo jestem jej fanką, bo lubię, bo wierzę, że to jest z prawdziwych, dobrych składników. Ale nikt nikomu nie nakazuje kupowania tych produktów.

Prezenterka nie ukrywa, że ceny w restauracjach Magdy dla wielu są wysokie, ale ma to swoje wytłumaczenie:

Czasem mi się wydaje, że rzeczywiście te ceny są trochę za wysokie. Ja jestem matką ekonomiczną, przy czwórce dzieci, tak dużej rodzinie i jeszcze psie, który jest naszym naturalnym, czworonożnym kompostownikiem, nie do końca godzę się na wydawanie ogromnych pieniędzy na jedzenie. Ale jednocześnie, ja potrafię gotować. Rozumiem, że ktoś nie potrafi  i ma np. specjalną okazję i chce zamówić tort od Magdy Gessler, bo to jest wyjątkowe przeżycie i ma pewność, że ten tort będzie fantastyczny. Ale to już ustala Magda Gessler, to jest jej biznes. Każdy orze jak może.

Czy Bosacka jest fanką restauracji Magdy?

Ja jestem fanką Słodkiego i Słonego. Dawno tam nie byłam, bo od wielu lat nie jem słodyczy, ale znam to miejsce i również znam gotowanie Magdy. Myślę, że można jej ufać, jeśli chodzi o składniki i jakość tych produktów.

Lubicie restauracje Magdy?


Katarzyna Bosacka

Katarzyna Bosacka

Kasia Bosacka wraca do telewizji

Kasia Bosacka wraca do telewizji

Jak w latach 90. wyglądała Magda Gessler?

Jak w latach 90. wyglądała Magda Gessler?

Dodaj komentarz

  • P. pisze:

    Pies jest „naturalnym, czworonożnym kompostownikiem”. Czyli jest karmiony resztkami i odpadkami ze stołu właścicielki? Biedne zwierzę, ale jak stwierdziła pani Bosacka „każdy orze jak może”. Niektórzy oszczędzają na psiej karmie…

  • Gość pisze:

    Bała się skrytykować…Powiedzmy prawdę ! Ceny z kosmosu tylko dla tego ze nazwisko znane!

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

Może Cię zainteresować

×