Beata Pawlikowska stosuje bardzo restrykcyjną dietę. Nie jada większości dostępnych produktów

Beata Pawlikowska Fot. ons
Beata Pawlikowska stosuje dietę wykluczającą wszystkie produkty przetworzone przez człowieka. Zatem odpada cukier, makaron, fast-foody, a nawet kapusta kiszona, która, choć niskokaloryczna, jest produktem przetworzonym przez człowieka. Podróżnicza w swoim życiu stosowała szereg mniej lub bardziej skomplikowanych diet. Wykluczała węglowodany, tłuszcze, była na diecie rozłącznej, czyli nie spożywała w jednym posiłku węglowodanów ani tłuszczów, ograniczała kalorie. Wszystko na próżno.
Wyszłam z założenia, że wszystko, co jest chemicznie przetworzone przez człowieka, nie jest naturalne i nie jest kompatybilne z ludzkim organizmem. I zgodnie z tym przekonaniem się odżywiam. Oznacza to, że np. nigdy nie używam żadnych przypraw, które zawierają glutaminian sodu, kuchenki mikrofalowej czy rzeczy z puszek ani mrożonek. To się wydaje skomplikowane, ale to naprawdę jest bardzo proste – powiedziała Beata Pawlikowska portalowi lifestyle.newseria.pl
Nie bez znaczenia jest też podejście do samego siebie. Codzienną walkę z kilogramami trzeba zastąpić innym, mniej nacechowanym emocjonalnie słowem. To praca wewnątrz ciała z tym, co jest na zewnątrz.
Trzeba przyznać, że dieta działa, bo podróżniczka wygląda fenomenalnie!
Zobacz: Beata Pawlikowska wydała kolejna książkę. Tym razem o diecie!
Komentarze