Wielki test sklepowych pączków Katarzyny Bosackiej. Przed tłustym czwartkiem wskazała zwycięzcę
Katarzyna Bosacka od lat uznawana jest za ekspertkę do spraw żywienia. Z okazji zbliżającego się wielkimi krokami tłustego czwartku, wypróbowała pączki z dyskontów. Po teście smaku wszystko stało się jasne.
Katarzyna Bosacka przez lata pracowała w telewizji, ucząc Polaków, jak zdrowo jeść. Współpracowała m.in. z TVN, gdzie przez blisko dekadę prowadziła takie programy, jak "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" czy "O matko!". Z telewizji zniknęła w 2019 roku i od tego czasu przeniosła się do internetu. W serwisie Youtube prowadzi swój kanał, gdzie dalej dzieli się radami na temat żywienia. Teraz, z racji zbliżającego się tłustego czwartku, zrobiła test pączków.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Doda o swojej diecie. Jaki składnik z niej wyeliminowała? "Moje życie całkowicie się zmieniło"
Katarzyna Bosacka przetestowała pączki. Tak je oceniła
Na Instagramie Bosackiej pojawił się wielki test pączków. Ekspertka spróbowała wypieków pięciu najpopularniejszych sklepów w kraju. Na wstępie podkreśliła, że każdy z nich ma bardzo podobny skład. W smaku jednak dość mocno się różniły. Co ciekawe, najmniej smakował jej najdroższy z pączków, za którego trzeba zapłacić około 5 zł. Najlepiej wypadł pączek z Lidla, który według Bosackiej miał najsmaczniejsze nadzienie i ciasto. Na koniec dodała jednak, że zachęca do zakupu pączków w cukierniach, gdzie można kupić prawdziwe, rzemieślnicze wypieki.
Pączki to nie pierwszy produkt, który przetestowała Bosacka. Ostatnio przyjrzała się m.in. czekoladzie dubajskiej
Bosacka od lat podkreśla, jak ważne jest sprawdzanie składu i wybieranie dobrych jakościowo produktów. Niedawno na jej kanale pojawiła się recenzja... pasztetów. Ekspertka wskazała, że wiele tego typu produktów przeznaczonych dla ludzi jest fatalnej jakości i nie powinny być podawane nawet zwierzętom. Podobne zdanie Katarzyna Bosacka ma na temat popularnej ostatnio czekolady dubajskiej. Wskazuje, że jest w niej morze cukru i sztucznych dodatków.