Agnieszka Radwańska i Urszula Radwańska zdradziły szczegóły swojej diety. To nie jest typowy jadłospis sportowca!
Piękne sylwetki zawdzięczają nie tylko grze w tenisa.
02.08.2014 15:01
Agnieszka Radwańska i Urszula Radwańska w najnowszym wydaniu miesięcznika Shape opowiedziały o swojej diecie i treningach. Okazuje się, że siostry, które wyglądają idealnie, nie mają specjalnej diety odchudzającej, nie stosują też tak modnych ostatnio metod niełączenia pewnych składników i jedzą wszystko, w tym pieczywo i nabiał. Trzymają się jednak jednej prostej zasady.
Tenisistka zdradza też, że to ona jest siostrą gotującą, która lubi coś przyrządzić w kuchni - Agnieszki kulinaria w ogóle nie interesują, więc siostry podzieliły się obowiązkami.
Nic dziwnego, że sportsmenki jedzą dużo. Ich dzień treningowy zaczyna się o dziewiątej rano na korcie, po obiedzie dziewczyny ćwiczą na siłowni. Odpocząć mogą dopiero około godziny 18. I tak przez sześć dni w tygodniu. Jeśli zbliża się turniej, treningi stają się bardziej intensywne. To gra ze sparingpartnerami, zajęcia z trenerami, instruktorami fitnessu, masażystami.
Dlatego też mogą pozwolić sobie na wyjście na miasto do restauracji - wybierają wówczas zwykłe dania z karty. Zazdrościmy!