Szukaj

Kim jest Paweł Góral z „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”? Wiek, wzrost, programy, Instagram

Paweł Góral

Paweł Góral

Kim jest Paweł Góral z Twoja Twarz Brzmi Znajomo 14? Ile ma lat? Skąd pochodzi? W czym zagrał? Sprawdź.

Kim jest Paweł Góral?

Paweł Góral to polski aktor telewizyjny i teatralny. Już w dzieciństwie wykazywał duży talent aktorski. Od najmłodszych lat występował w przedstawieniach szkolnych oraz przynależał do chóru miejskiego. Na drugim roku studiów zadebiutował na deskach szwajcarskiego teatru. Musical Chess w krótkim czasie stał się hitem, dzięki któremu aktor dwukrotnie odbył międzynarodowe tournee. Na szklanym ekranie po raz pierwszy pojawił się w serialu M jak miłość, w którym wcielił się w rolę Roberta. Napisał również pierwszy na świecie insta-serial,  emitowany na Instastory na Instagramie.

  • Pełne imię i nazwisko: Paweł Góral, znany także jako Paweł Góralski
  • Data urodzenia (wiek): 7 kwietnia 1989
  • Miejsce urodzenia: Brodnica
  • Wzrost: 181 cm
  • Wykształcenie: wyższe. Ukończył Państwowe Policealne Studium Wokalno-Aktorskie im. Danuty Baduszkowej w Gdyni oraz Zarządzanie na Uniwersytecie Gdańskim
  • Rodzice: brak informacji. Paweł ma świetny kontakt z babcią, którą pieszczotliwie nazywa Lusią
  • Stan cywilny: brak informacji
  • Zawód: aktor
  • Programy telewizyjne: Twoja Twarz Brzmi Znajomo
  • Instagram: @pawel_goral
  • Facebook: @pawelgoralfp

Paweł Góral: wykształcenie

Paweł od dziecka miał bardzo ukierunkowane marzenia. Od najmłodszych lat brał udział w przedstawieniach szkolnych i występował z chórem miejskim. W okresie szkolnym podjął decyzję o kształceniu się w tym kierunku. Ukończył Państwowe Policealne Studium Wokalno-Aktorskie im. Danuty Baduszkowej w Gdyni oraz studia wyższe na kierunku Zarządzanie ze specjalizacją Inwestycje i Nieruchomości na Uniwersytecie Gdańskim.

Paweł Góral: kariera

Na deskach teatru debiutował w musicalu Chess, z którym dwukrotnie udał się na międzynarodowe tournée. W tym samym roku wstąpił także w spektaklach realizowanych przez Teatr w Gdyni: FameMy Fair Lady.

Na co dzień występuje w teatrze, ale można go było zobaczyć w kilku kultowych filmach i serialach. Największą popularność przyniosła mu rola Roberta, w którą wcielił się w serialu M jak miłość. Kilkukrotnie pojawił się również w epizodycznych rolach w serialach: Echo serca oraz W rytmie serca.

Paweł Góral: rodzice

Paweł nie zdradza zbyt wielu szczegółów z życia prywatnego. Na jego profilu na Instagramie nie brakuje kadrów z przyjaciółmi, jednak wśród nich nie sposób znaleźć zdjęć z rodzicami. Nie mniej jednak, Góral jest w bardzo bliskich relacjach ze swoją babcią, którą pieszczotliwie nazywa Lusią. Starsza pani jest prawdziwą gwiazdą w social mediach, a jej promienny uśmiech zjednał sobie wielu sympatyków.

Paweł Góral: dziewczyna

Wszystko wskazuje na to, że Paweł jest singlem!

Paweł Góral: Insta-serial

Paweł Góral na początku 2020 roku wpadł na pomysł stworzenia serialu emitowanego na Instagramie za pośrednictwem IG TV. Pomysł spotkał się z dużym zainteresowaniem internautów. Program ma charakter humorystyczny. Opowiada przygody dwóch pań – Krystyny Kruszyńskiej oraz Wiesławy Rogali

Paweł Góral: filmografia

  • Ojciec Mateusz (2012)
  • M jak miłość (2012)
  • Kukułeś (2013)
  • Na sygnale (2015)
  • O mnie się nie martw (2017)
  • Na układy nie ma rady (2017)
  • W rytmie serca (2018 i 2019)
  • Echo serca (2019)

Paweł Góral: teatr

  • Chess (2010)
  • Fame (2010)
  • My Fair Lady (2010)
  • Shrek (2011)
  • Grease (2011)
  • Mayday (2011)
  • Przebudzenie wiosny (2012)
  • Żona Króla Leara (2013)
  • Requiemaszyna (2014)
  • MammMia (2015)
  • Chicago (2017)
  • DalidAmore (2018)
  • Rock of ages (2019)

Paweł Góral: Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Paweł jest uczestnikiem 14. edycji show Twoja Twarz Brzmi Znajomo. W programie emitowanym na antenie Polsatu rywalizuje o zwycięstwo z takimi gwiazdami, jak: Michał MeyerAnna Maria-SiekluckaPiotr Gawron-JedlikowskiTamara ArciuchMagdalena NarożnaLesław Żurek oraz Maja Hyży.


14. edycja Twoja Twarz Brzmi Znajomo

14. edycja Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Paweł Góral - Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Paweł Góral - Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Paweł Góral - Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Paweł Góral - Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Dodaj komentarz

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

×