Dlaczego pączki Magdy Gessler są takie drogie? Restauratorka zdradza, co zawierają - ilość jajek przyprawia o dreszcze
Magda Gessler jest niekwestionowaną królową kulinariów. Znana restauratorka prowadzi świetnie prosperujące lokale, które serwują głównie polską kuchnię i niezwykle dba o receptury. Prawdziwą sławę i popularność przyniosła jej jednak współpraca ze stacją TVN. Ponad dekadę temu została prowadzącą Kuchennych rewolucji. Charyzmatyczna gospodyni programu jeździ po całym kraju i pomaga się podnieść upadającym lokalom z kryzysu. Gwiazda sprzedaje im gotową receptę na sukces i dzieli się własnymi przepisami.
24.02.2022 09:20
Szefowa kuchni w swoich restauracjach nie może narzekać na brak klientów. Słynny lokal U Fukiera prężnie działa od wielu lat, a wśród smakoszy jej menu są największe gwiazdy polskiego i światowego show-biznesu. Odwiedziła ją między innymi Naomi Campbell.
W tłusty czwartek, który w tym roku przypada 24 lutego, przed lokalami Gessler ponownie utworzą się wielkie kolejki. Wszystko za sprawą wyjątkowych pączków. Gwiazda zdradziła, co się w nich znajduje.
Magda Gessler zdradza recepturę pączków
O pączka od Magdy Gessler krążą już prawdziwe legendy. Nie tylko za ich smak, ale także cenę. W tym roku w restauracji U Fukiera ten słodki przysmak można kupić za 13 zł, a w lokalu Słodki... Słony, który jest rodzinnym biznesem restauratorki i jej dzieci za pączka trzeba zapłacić 15 zł. Nie sprawia to jednak, że brakuje klientów. Za świetny jakościowo produkt są oni w stanie zapłacić odpowiednią cenę.
Gwiazda wyrabia pączki z najwyższej jakości składników, a dodatkowo smaży je na smalcu, który jest wymieniany po każdej partii, co również generuje spore koszty.
Pączki oferowane przez Magdę Gessler są prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki. Na temat ich ceny w rozmowie z reporterką Jastrząb Post wypowiedziała się także Lara Gessler. Wszystko usłyszycie w materiale wideo.