Pizza pubudziła fantazję Magdy Gessler: „Jak impotencki k***s”. Zabawa w skojarzenia się na tym nie skończyła
Magda Gessler jest tak barwną osobowością, że nie mogło być inaczej i jej program Kuchenne rewolucje musiał okazać się hitem.
08.04.2021 | aktual.: 09.04.2021 01:12
Restauratorka już od wielu lat podróżuje po Polsce i zmienia polską gastronomię. Ponad dekadę temu pojawiła się na antenie TVN i rozkochała w sobie widzów. Jej bezkompromisowość i cięty język spowodowały, że każda rewolucja, której dokonała, to był prawdziwy hit. Jedni ją uwielbiają, inni przeciwnie, ale niezaprzeczalnie jest jedną z największych gwiazd stacji. Nie można jej odmówić zasług dla lokali i ich klientów w naszym kraju, bo mapa restauracji w Polsce wzbogaciła się o nowe, ciekawe i smacznie karmiące miejsca.
Gessler znana jest też z tego, że nie unika kontrowersji, a o kilku z jej rewolucji można by wiele pisać. Na przykład, kiedy jednej z kucharek udało się zepsuć flaki z przepisu gwiazdy.
Tak samo chętnie, jak oglądają program, jej fani śledzą social media restauratorki. Nic dziwnego, Pojawiają się tam prawdziwe perełki. W postach gwiazda nie tylko odsłania wybrane fragmenty swojego życia, ale także zdradza co nieco z nadchodzących odcinków Kuchennych rewolucji.
Magda Gessler porównuje pizzę do męskich genitaliów
Magda Gessler w bardzo oryginalny sposób zapowiedziała czwartkowy odcinek Rewolucji. Będzie się działo w pizzerii Mąka i magia, którą weźmie pod swoje skrzydła, a raczej w obroty. Zobaczcie tylko, jak barwnie opisała nieudaną pizzę.
Pod postem prawdziwy grad komentarzy. Fani nieźle się uśmiali, kiedy przeczytali opis stworzony przez idolkę.
Tradycyjnie na zakończenie rewolucji Magda przygotowała kolację z autorskimi daniami. Jednym z nich była pizza zambrowska, którą gwiazda wychwalała pod niebiosa.
Lubicie kwieciste opisy i porównania Gessler?
Jak przebiegła rewolucja?
Magda Gessler pojechała do Zambrowa do restauracji Mąka i Magia, którą zamieniła w Croccante. Pizza. Mia. Specjalnością właściciela lokalu, Sylwestra, mającego podobno doświadczenie w gastronomii, jest pizza. Zajmuje się biznesem już jedenaście lat. Najpierw prowadził drink-bar, następnie kebab, a teraz pizzerię.
Żeby zgłębić tajemnice włoskiej kuchni, przez dziesięć dni podróżował po Italii. Wrócił do Polski, mając pewność, że wie o potrawach tego kraju niemal wszystko. Zainwestował w interes kilkaset tysięcy złotych. Niestety, nie oczarował gości. Na pomoc wezwał Magdę Gessler.
Gwiazda już na wejściu stwierdziła, że w restauracji nie ma ciekawych dań. Ostatecznie zamówiła pizze parmę, pizze chefa, carbonarę i pesto z kurczakiem.
Pizza chefa wylądowała na podłodze. Składniki były złej jakości.
Makaron i pesto smakowały restauratorce. Jednak kurczak śmierdział. Na sam koniec przyszła carbonara. Niestety, Agnieszka dodaje do sosu śmietanę - czego się nie robi. Dodatkowo boczek był sztuczny. Gessler opuściła lokal i poprosiła, żeby następnego dnia pojawiły się regionalne potrawy.
Koncepcją Magdy było zamienić lokal na Croccante. Pizza. Mia. W menu znajdzie się między innymi: pierogi z kiełbasą, żółta zupa z fioletowym ziemniakiem, pizza sycylijska i pizza zambrowska z sosem pomidorowym, pieczoną papryką i wiejską kiełbasą. Zmiany nie do końca przekonały Sylwestra. Kolacja finałowa wyszła bardzo dobrze. Goście byli zachwyceni domowym smakiem.
Czy rewolucja się udała? Niestety, kiedy Gessler wróciła do lokalu, żadna z potraw nie utrzymała jakości, jaką powinna.