Tak wygląda luksusowa restauracja Mateusza Gesslera. Co można w niej zjeść i za ile?
Mateusz Gessler został jurorem nowego programu MasterChef Junior. To zdecydowanie jeden z najbardziej wyczekiwanych programów tej wiosny! To nie jest pierwsza styczność kucharza z telewizyjnym show. Kilka lat temu miał zostać polskim Gordonem Ramsey’em i poprowadzić Piekielną Kuchnię, jednak ostatecznie zastąpił go Wojciech Modest Amaro. Restaurator pojawił się także na planie programu Top Chef, gdzie dał się poznać uczestnikom ze swojej surowej strony.
30.01.2016 19:52
Mateusz z wykształcenia jest architektem krajobrazu, natomiast z zamiłowania jest kucharzem oraz restauratorem. Pochodzi z rodziny słynnych restauratorów. Ojcem Mateusza Gesslera jest aferzysta Adam Gessler. Juror MasterChef Junior nie utrzymuje z nim kontaktów, odkąd wraz z matką przeprowadził się do Francji. Miał wtedy 1,5 roku. O jego relacjach z ojcem wypowiedziała się niedawno jego ciotka - Magda Gessler. Mateusz jest także wnukiem słynnego cukiernika Zbigniewa Gesslera.
Restauracja Mateusza Gesslera - menu, ceny, lokalizacja
Restauracja, której właścicielem jest Mateusz Gessler nazywa się Warszawa Wschodnia i mieści się na terenie Soho Factory w Warszawie. Jest to jedno z najmodniejszych miejsc w stolicy. Prowadzi ją ze swoim wieloletnim przyjacielem Robertem Kondzielą. Warszawa Wschodnia to miejsce gdzie kuchnia polska łączy się z francuską.
Juror MasterChef Junior już od najmłodszych lat uwielbiał gotować:
We Francji, w której mieszkał jako dziecko pomagał babci w restauracji turystycznej, którą prowadziła. To ona kształtowała w nim miłość do gotowania. Kucharz zdradził, że z kolei jego druga babcia mieszkająca w Polsce, nie potrafi gotować.
Zobaczcie w naszej galerii jak wygląda jego królestwo. Specjalnie dla was sprawdziliśmy również, co i za ile możecie u niego zjeść.