NewsyBajońska suma za jedną noc. Mateusz Gessler znalazł sposób, by zgarniać kokosy

Bajońska suma za jedną noc. Mateusz Gessler znalazł sposób, by zgarniać kokosy

Mateusz Gessler zgarnia kokosy
Mateusz Gessler zgarnia kokosy
Źródło zdjęć: © AKPA i KAPIF
10.04.2024 17:14

Mateusz Gessler cieszy się dużym zainteresowaniem wśród miłośników kuchni. Tak dużym, że potrafi wykręcać na tym absurdalne sumy. Pisarka ujawniła, ile dokładnie mógł brać za swoje usługi znany restaurator.

Wśród polskich gastronomicznych celebrytów Mateusz Gessler może pochwalić się wielkim uznaniem. Sygnowane jego nazwiskiem restauracje i produkty są szeroko znane nie tylko ze względu na wysoką oferowaną jakość, ale także zaporowe ceny. Jak się jednak okazuje, prawdziwą fortunę potrafił zbijać na zupełnie innym biznesie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tajemnica Mateusza Gesslera się wydała

Ewelina Ślotała w swojej najnowszej książce "Rozwódki Konstancina" ponownie przybliża czytelnikom barwny i kontrowersyjny świat polskich milionerek i milionerów. W pozycjach jej autorstwa doszukać się można wielu zaskakujących ciekawostek i anegdot zza kulis życia bajecznie bogatych krajan.

W jednym z rozdziałów gościnny występ zaliczył właśnie Mateusz Gessler. Wychodzi na to, że z jego usług cateringowych chętnie korzystają grube ryby.

Oczywiście szykując imprezę, o której wszyscy będą mówić przez kolejne kilka miesięcy, zatrudnia się profesjonalnych kucharzy. Uznaniem w Konstancinie cieszy się Mateusz Gessler i jego ekipa pomocników, kelnerów i asystentów. Pani domu bierze udział w wyborze menu, mistrz zajmuje się resztą - czytamy.

Tyle Mateusz Gessler mógł zarobić w jedną noc

Taka działalność wiązała się oczywiście z nieprawdopodobnymi dochodami. Aby pozwolić sobie na luksus w postaci cateringu od Mateusza Gesslera, gospodarze z zasobnymi portfelami są w stanie płacić ogromne sumy. Tak oto w ciągu jednej nocy restaurator mógł zainkasować nawet 100 tys. złotych!

Wszyscy z obsługi znają każdego gościa po nazwisku. Ba, wiedzą nawet, jakie kto lubi alkohole. Konstancinianie to uwielbiają, a personel uwielbia ich napiwki. Za kucharza i jego ekipę na całą noc, w zależności od liczby gości i menu, gospodarz zapłaci nawet 100 tysięcy złotych.
Mateusz Gessler to jeden z najbardziej uznanych kucharzy w Polsce (fot. Getty Images)
Mateusz Gessler to jeden z najbardziej uznanych kucharzy w Polsce (fot. Getty Images)© KAPiF
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także