Anna Lewandowska ma swój przepis na wielkanocną KIEŁBASĘ. Potrzebujesz maksymalnie 30 minut!
Anna Lewandowska podzieliła się kiedyś przepisami na potrawy wielkanocne. Na swoim blogu opisała, jak przygotować białą kiełbasę na święta. Zrobisz ją w niecałe pół godziny!
Anna Lewandowska pozostaje jedną z najpopularniejszych influencerek w Polsce, ale też najbogatszych polskich kobiet. Promotorka fitnessu i żona Roberta Lewandowskiego w swoich mediach społecznościowych promuje zdrowy tryb życia, w tym treningi, ale też diety. Chętnie dzieli się ze swoimi obserwatorami różnymi przepisami, m.in. na potrawy świąteczne. Przed Wielkanocą sprawdziliśmy, jak radzi przyrządzić białą kiełbasę.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo:
TYLKO U NAS: Zapytaliśmy Michała Danilczuka, czy spędzi Wielkanoc z Maffashion. Jego reakcja może zaskoczyć
Anna Lewandowska podała przepis na białą kiełbasę na Wielkanoc
Anna Lewandowska kilka lat temu na swoim blogu "Healthy Plan by Ann" umieściła przepis na białą kiełbasę pieczoną w ziołach. Do przygotowania potrawy potrzebne ci będą: sześć kiełbas, dwie czerwone cebule i jedna biała oraz cztery ząbki czosnku, a także oliwę z oliwek oraz przyprawy: bazylię, majeranek, oregano, sól i rozmaryn.
ZOBACZ TEŻ: Wielkanoc w wersji fit od Anny Lewandowskiej. Sprawdź PRZEPIS na mazurka daktylowo-czekoladowego
Na stronie Anny Lewandowskiej czytamy:
Gotować kiełbasę z czerwoną cebulą, solą i pieprzem. Następnie kiełbasę piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut z ziołami i cebulą białą. Kiełbasę polać oliwą. Do naczynia dodać ugotowaną czerwoną cebulę.
Anna Lewandowska podała przepis na wielkanocny mazurek
Anna Lewandowska na swoim blogu podała również przepis m.in. na mazurek daktylowo-czekoladowy. Do przygotowania ciasta potrzebne są: 100 g mąki owsianej bezglutenowej, 100 g mąki ryżowej, 30 g mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej, 70 ml syropu klonowego/miodu , 80 ml masła klarowanego, łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka daktyli, dwie łyżki kakao, puszka mleczka kokosowego, kilka sztuk migdałów i jagód goji oraz garść chipsów kokosowych. Na stronie influencerki czytamy:
Foremkę w kształcie prostokąta lub kwadratu wyłóż papierem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj syrop klonowy i masło klarowane i zagnieść ciasto. Ciasto przełóż do formy i piecz ok. 15 minut. Daktyle namocz we wrzątku, a następnie zblenduj z mleczkiem kokosowym, kakao i migdałami. Na ciasto wyłóż masę z daktyli oraz udekoruj chipsami kokosowymi i jagodami goji.