Janet Jackson schudła ponad 30 kilogramów. Jaką dietę stosowała?
Janet Jackson, znana na całym świecie piosenkarka i siostra legendarnego Michaela Jacksona, przeszła niesamowitą metamorfozę. Artystka zrzuciła ponad 30 kilogramów. Jak jej się to udało i jaka dieta pomogła jej osiągnąć taki efekt?
21.10.2024 06:43
Janet Jackson to postać, której nie trzeba nikomu przedstawiać. Wokalistka, aktorka i siostra legendarnego piosenkarza Michaela Jacksona, przez lata borykała się z problemami wagowymi. Jednak w ostatnich latach przeszła niesamowitą metamorfozę. Janet Jackson, która swoje pierwsze dziecko urodziła w wieku 50 lat, postanowiła skupić się na zdrowiu i szczupłej sylwetce. Jak udało jej się osiągnąć znaczny spadek wagi?
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Janet Jackson przeszła metamorfozę
Janet Jackson została mamą w wieku 50 lat. Piosenkarka chciała być w jak najlepszej formie fizycznej, aby móc w pełni zaangażować się w macierzyństwo.
Chce być pewna, że jest w najlepszej możliwej formie właśnie dla syna. Wie, że jej wcześniejsza waga nie była zdrowa. Twierdzi, że macierzyństwo jest jedną z lepszych rzeczy, jaka jej się w życiu przytrafiła – pisał portal Us Weekly.
Jak Janet Jackson schudła ponad 30 kilogramów?
Dieta, którą stosowała Janet, była kluczem do jej sukcesu. Piosenkarka całkowicie zrezygnowała z mięsa, ograniczając także spożycie ryb do minimum. Tylko te grillowane pojawiały się na jej talerzu, a i to niezbyt często. Wypowiedź artystki dla magazynu "InStyle" ujawnia, że najważniejsza zmiana dotyczyła eliminacji słodyczy. Gwiazda przyznała jednak, że od czasu do czasu pozwala sobie na chwilę słabości i zjada ulubiony batonik.
Taka dieta, opierająca się na lekkich posiłkach bogatych w warzywa i owocach, pomogła Janet szybko zauważyć pierwsze efekty. Jednak nie sama dieta była tajemnicą jej sukcesu. Artystka połączyła zdrowe odżywianie z intensywnymi ćwiczeniami, co okazało się skutecznym tandemem w walce z nadprogramowymi kilogramami.