Nie stać cię na drogie jagodzianki? Magda Gessler komentuje
Magda Gessler podniosła cenę jagodzianek. W tym roku przysmak z jej restauracji kosztuje już 31 zł, przez co nie wszystkich stać na to, by pozwolić sobie na taki luksus. Restauratorka przychodzi jednak z pomocą i radzi, co zrobić, by zajadać się drożdżówką z jagodami, sygnowaną jej nazwiskiem.
06.07.2024 09:31
Magda Gessler jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych restauratorek w Polsce. Gwiazda prowadzi "Kuchenne rewolucje", bierze też udział w innych kulinarnych programach, wciąż jednak dba o podniebienia gości swoich restauracji. Jej jagodzianki mają zadowalać najbardziej wysublimowane gusta. Niestety, nie rozpieszczają portfeli.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Jagodzianki od Magdy Gessler najdroższe w Polsce?
Niedawno głośno było o pączkach, które można kupić w cukierni Lary Gessler, córki słynnej restauratorki. Te przysmaki kosztowały w tym roku aż 22 złote za sztukę, a zatem o 4 zł więcej, niż rok temu.
Jagodzianki u Magdy Gessler także podrożały. W 2023 roku można było pałaszować je, płacąc po 28 zł za sztukę. W tym roku trzeba wydać już 31 zł, żeby skosztować jedną słodką bułkę. Co, jeśli kogoś na nie nie stać? Magda Gessler przychodzi z pomocą i dobrą radą.
Magda Gessler rozdaje dobre rady
Restauratorka udzieliła niedawno wywiadu, w którym stwierdziła, że jej produkty można porównać do towarów luksusowych marek i nie każdego musi być na nie stać.
Nikt nikogo nie zmusza do noszenia Diora ani Chanel, ani jeżdżenia Rolls-Royce'em. Jest demokracja, każdy pracuje na to, na co może. Nikt nikomu nie wybiera życia. Czasami życie wybiera niestety różne scenariusze. [...] Czy nas na to stać, czy nie, to zależy trochę od szczęścia, od naszej pracowitości... [...] To nie jest sprawiedliwe, nie jest demokratyczne, ale to jest prawda o życiu - mówiła Wirtualnej Polsce.
Magda Gessle znalazła jednak rozwiązanie dla osób z mniej zasobnym portfelem, które chciałyby jednak skosztować wypieku, sygnowanego jej nazwiskiem. Wystarczy... nie jeść obiadów przez kilka dni.
Dobra jagodzianka jest warta tego, żeby na przykład nie zjeść trzech obiadów i zjeść jedną jagodziankę, bo jest tak pyszna, że zostaje w pamięci na cały rok, aż do następnego lipca... do moich urodzin - skwitowała z uśmiechem.
Skorzystacie z tej rady?