Małgorzata Ostrowska-Królikowska zrezygnowała z TEGO produktu i schudła
Małgorzata Ostrowska-Królikowska zdołała zrzucić ponad 10 kilogramów. Wszystko dzięki zmianie, jaką wprowadziła do swojego codziennego jadłospisu. Gwiazda telewizji zrezygnowała z popularnego produktu. Wiadomo, czym go zastąpiła. Sekret metamorfozy.
Małgorzata Ostrowska-Królikowska ma za sobą imponującą metamorfozę. Gwiazda wzięła się za dietę i zrzuciła ponad 10 kilogramów.
Jak dba o siebie Agata Młynarska? "Niezwykle ważne jest to, co jemy"
Małgorzata Ostrowska-Królikowska rzuciła ten produkt. Czym go zastąpiła?
Decydujące dla aktorki okazało się zrezygnowanie z białego pieczywa. Zdecydowała się zastąpić go pełnoziarnistymi produktami. Oprócz tego zaczęła chodzić na zabiegi spa, co było kolejnym elementem widowiskowej przemiany. W utrzymaniu sylwetki pomógł Ostrowskiej-Królikowskiej udział w 14. edycji "Tańca z gwiazdami" (2024).
Dlaczego lepiej zrezygnować ze spożycia białego pieczywa?
Biały chleb uchodzi za mniej zdrowy niż ten pełnoziarnisty. Powstaje on z mąki oczyszczonej (pszennej, jasnej), z której usuwa się otręby i zarodek. To sprawia, że ma bardzo mało błonnika. Błonnik jest ważny dla trawienia, sytości i zdrowia jelit.
Ten rodzaj pieczywa ma wysoki indeks glikemiczny i szybko podnosi poziom cukru we krwi, co może prowadzić do gwałtownych spadków energii, a także większej ochoty na kolejne przekąski. Długoterminowo sprzyja to insulinooporności i cukrzycy typu 2. Nie można też zapomnieć o tym, że przez wysoką kaloryczność sprzyja tyciu. Z tego powodu biały chleb nie jest zalecany osobom, które walczą z nadmiarem kilogramów.