NewsyMagda Gessler znów szokuje cenami. Tyle trzeba zapłacić u niej za barszcz!

Magda Gessler znów szokuje cenami. Tyle trzeba zapłacić u niej za barszcz!

Magda Gessler jak co roku przygotowała specjalną ofertę świątecznego cateringu w swojej restauracji. Mimo że do świąt została jeszcze chwila, osoby planujące wystawić na bożonarodzeniowy stół potraw od gwiazdy "Kuchennych rewolucji" muszą powoli myśleć o składaniu zamówień. Tegoroczny catering zdaje się jednak być całkiem drogą inwestycją.

Magda Gessler zaskoczyła cenami za świąteczny catering
Magda Gessler zaskoczyła cenami za świąteczny catering
Źródło zdjęć: © AKPA | Niemiec

07.11.2024 20:28

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. W lokalach celebrytów zagościły specjalne oferty cateringowe. Jedną z osób, która zaoferowała swoje produkty, jest Magda Gessler. Lokale restauratorki przygotowują jednak takie oferty na przeróżne okazje, a ceny ze świąt na święta szybują w górę.

Magda Gessler znana jest przede wszystkim z "Kuchennych rewolucji" i jej nietypowego podejścia do odmieniania lokali. Gwiazda często wytyka właścicielom restauracji fakt, że ich lokale oferują zbyt wysokie ceny dań. Przyganiał kocioł garnkowi, bo za niecały litr barszczu czerwonego w restauracji Magdy Gessler trzeba zapłacić prawie... 100 złotych!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Magda Gessler przesadziła z cenami za świąteczny catering?

W biegłym roku znany YouTuber, Książulo, zdecydował się na sprawdzenie świątecznego cateringu oferowanego przez Magdę Gessler... i wydał na to aż 2700 złotych.

Nikogo nie zdziwi fakt, że pewne dania z menu przypadły mu do gustu bardziej, inne mniej. Twórca nie ukrywał jednak, że za tak wysoką kwotę oczekiwał potraw, które zwalą go z nóg. Niestety nie wszystkie świąteczne dania spełniły jego oczekiwania. Jego zdaniem do idealnego munu sporo brakowało, co nie powinno mieć miejsca przy tej cenie.

Ceny dań za świąteczny catering od Magdy Gessler

Ile zapłacimy więc za tegoroczny catering? Ze strony internetowej restauracji "U Fukiera" wynika, że zamówienia na potrawy świąteczne będą przyjmowane od 13 listopada. W asortymencie firmy można znaleźć różnorodne specjały, takie jak pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami za 51 zł, 900 ml aromatycznego barszczu czerwonego w cenie 67 zł, czy dziesięć uszek z borowikami, które kosztują 70 zł. Dla porównania - w innej warszawskiej restauracji znajdującej się w okolicach Starego Miasta za osiem pierogów zapłacimy ok. 32 zł.

Ponadto za 900 ml zupy grzybowej zapłacimy 83 zł, a za faszerowanego pstrąga z koprem 93 zł. Wśród dań jest też 200 g ryby po grecku za 49 zł, 300 g tradycyjnej sałatki jarzynowej za 43 zł, kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi za 90 zł oraz 1,2 kg makowca za 145 zł.