Magda Gessler schudła 12 kg. Jej dieta kręci się wokół JEDNEGO produktu
Magda Gessler od lat kojarzona jest z kulinarną fantazją, barwną osobowością i nieustającą energią. Jednak w ostatnich latach uwagę fanów przyciągnęła nie tylko jej działalność zawodowa, ale także ciekawa dieta. Restauratorka przyznała, że kluczowym elementem jej jadłospisu są… pomidory.
Podstawą jadłospisu Magdy Gessler stały się pomidory – w różnych odsłonach i połączeniach. To warzywo, bogate w likopen, witaminę C i błonnik, wspiera metabolizm, działa antyoksydacyjnie i sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi.
Jak dba o siebie Agata Młynarska? "Niezwykle ważne jest to, co jemy"
Pomidory to główny składnik w kuchni Magdy Gessler
Sama Gessler podkreśla, że pomidory są nie tylko zdrowe, ale też niezwykle uniwersalne – można z nich przygotować lekkie sałatki, zupy, sosy czy soki. Restauratorka niejednokrotnie robiła swoją popisową jajecznicę z pomidorami – klasyk w jej wydaniu to nie tylko jajka z dodatkiem kilku plasterków, ale prawdziwa "pomidorowa uczta".
Zapraszam na dietę pomidorową. Ona naprawdę odchudza, wystarczy na mnie spojrzeć. Pomidor jest bardzo zdrowy, im bliżej lata, tym będzie cudowniejszy. Jest to wspaniałe, cudowne jedzenie z ekologicznych produktów antyrakowych, zdobytych na polskiej ziemi – mówiła w rozmowie z naszą redakcją.
Rezultaty diety pomidorowej Magdy Gessler
Magda Gessler podkreśla, że choć pomidory są dla niej ważne, to jej dieta nie ogranicza się wyłącznie do nich. Opiera się na prostych, domowych potrawach, które z natury są lekkie i niskokaloryczne, ale liczenie kalorii nie jest dla niej najważniejsze.
Jest to dieta z domowej kuchni, oszczędnej w kalorie, ale jeśli ktoś chce zjeść więcej, to tych kalorii jest więcej. To jest piękna dieta i bardzo pyszna – wyjaśniła.
Co ciekawe, taki sposób odżywiania przyniósł gwieździe telewizji spektakularne efekty:
Dzięki diecie opartej na pomidorach schudłam 12 kilogramów i czuję się lekka jak nigdy wcześniej – mówiła Gessler.