Magda Gessler podała ceny cateringu na Wielkanoc. Łapcie się za portfele. Teraz to już przesadziła?
Magda Gessler jest nie tylko kreatorką smaku i stylu, ale także businesswoman. Doskonale wie, jak spieniężyć swoją wiedzę i umiejętności, a także renomę, na którą pracowała latami. Tylko spójrzcie na ceny potraw wielkanocnych, które może dla was przygotować. Tanio nie jest.
Magda Gessler to znana polska restauratorka, która od 15 lat prowadzi popularny program telewizyjny "Kuchenne rewolucje". Program ten, oparty na amerykańskim formacie "Kitchen Nightmares", zadebiutował w 2010 roku i od tego czasu stał się jednym z najchętniej oglądanych show kulinarnych w Polsce. Gessler, dzięki swojemu doświadczeniu i charyzmie, pomogła wielu restauracjom stanąć na nogi, choć nie wszystkie zdołały utrzymać się na rynku. W trakcie swojej kariery Magda Gessler wielokrotnie podkreślała, że prowadzenie restauracji wymaga nie tylko umiejętności kulinarnych, ale także pasji i zaangażowania.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Magda Gessler i jej przepis na sałatkę jarzynową.
Magda Gessler oferuje wielkanocne dania
Magda Gessler wiele razy odpowiadała na pytania związane z cenami oferowanych przez nią produktów. I zawsze tłumaczyła, że za jej wyrobami stoi jakość, której nie znajdzie się nigdzie indziej. Stąd i wyższa cena potraw, sygnowanych jej nazwiskiem.
Jak co roku, przed Wielkanocą, można zamówić dania, które tradycyjnie kojarzą się nam z tym czasem. "U Fukiera" dostępne będą ciasta, sałatka jarzynowa, zupy, mięsa i jajka faszerowane. A ceny? Lepiej usiądźcie.
Ceny u Magdy Gessler. Tylko dla bogaczy?
Jeśli ktoś zechce poczęstować swoją rodzinę jajkami faszerowanymi, musi przygotować się na spory wydatek. Koszt bowiem jednej połówki takiego jajka to aż 7,60 zł (w wersji z szynką - 8,20 zł). 200 g pasty jajecznej ze szczypiorkiem to wydatek 35 zł, a 300 g królowej polskich świąt, czyli sałatki jarzynowej, kosztuje 43 zł. Nie ma świąt bez kiełbasy i wędlin. Pół kilo jałowcowej można u Magdy Gessler kupić za 37,50 zł, a białej parzonej za 39,50 zł, za schab ze śliwką trzeba wyłożyć 78 zł, a za boczek - 79 zł, a 400 g pasztetu z dziczyzny i grzybów - 98 zł. Chrzan, bez którego trudno wyobrazić sobie Wielkanoc u Gessler kosztuje 22 zł, a sos tatarski aż 39 zł.
Obiad od Magdy Gessler także nie należy do najtańszych. Kaczka pieczona z antonówkami kosztuje 193, a niespełna litr kremu chrzanowego z puplecikami z cielęciny - 79 zł.
Nie ma świątecznego obiadu bez słodkości, a w Polsce tradycyjnie na stole wielkanocnym królują baby i mazurki. Magda Gessler może wyręczyć także w przygotowaniu deseru, ale i tu trzeba sięgnąć głębiej do portfela. Mazurek różany kosztuje 67 zł, a kajmakowy albo z białą czekoladą i kardamonem 63 zł. Baba z bakaliami to wydatek rzędu 88 zł (za 1,2 kg), a za jabłecznik z cynamonem trzeba zapłacić 77 zł (również za 1,2 kg). Najdroższym deserem jest beza z kremem za 133 zł.
Stać Was na to?