Ma 83 lata i wygląda fenomenalnie. Na jakiej diecie jest Agnieszka Fitkau-Perepeczko?
Agnieszka Fitkau-Perepeczko w wieku 83 lat wciąż cieszy się wspaniałą figurą. Jak to robi? Aktorka w rozmowie z Jastrząb Post zdradziła tajniki swojej diety. – Jem dwa razy dziennie: o godz. 10 i 18, ale dowoli. Na przykład jak jem tatara, to jest to uczta – rozpoczęła.
Agnieszka Fitkau-Perepeczko rozpoczęła swoją przygodę z aktorstwem w Warszawie, gdzie poznała przyszłego męża, Marka Perepeczkę. Ich związek trwał prawie cztery dekady. Para często musiała żyć na odległość. W latach 70. Agnieszka wyjechała do Australii, gdzie rozwijała swoją karierę jako modelka i aktorka. Założyła tam agencję fotograficzną, a jej sukcesy zawodowe były imponujące.
Agnieszka Fitkau-Perepeczko zdradziła tajniki swojej diety
Dziś Agnieszka Fitkau-Perepeczko ma 83 lata i wygląda fenomenalnie. W rozmowie z reporterką Jastrząb Post opowiedziała o swojej diecie.
Miałam stresujący czas w Australii (...). Nie bardzo wiedziałam, co mam zrobić, moje wyniki były marne. Zaczęłam obserwować dietę ketogeniczną, która jest dietą z mojego dzieciństwa i młodości – zaczęła.
Następnie gwiazda zdradziła, w jaki sposób wygląda jej jadłospis.
Uwielbiam jeść ryby, mięso, jaja, śmietanę, śmietankę, kawę ze śmietanką. Używam mało miodu. Jem dwa razy dziennie: o godz. 10 i 18, ale dowoli. Na przykład jak jem tatara, to jest to uczta. Robię pysznego tatara, uwielbiam dobre gatunkowo mięso. Owoce jem bardzo skromnie, tylko borówki i maliny. Piję dużo wody w szklanych butelkach. Oczywiście dobrą herbatę parzoną – nie żadne torebki, bo to trucizna. Lubię też sobie parzyć kawę – opowiedziała ze szczegółami Jastrząb Post.
Agnieszka Fitkau-Perepeczko o swoim jadłospisie. Tego brakuje jej w Polsce
Jakich produktów z Australii brakuje jej w Polsce?
Myślę, że właśnie seafood, bo tutaj trzeba bardzo się starać, żeby mieć dobry seafood. Nie ma go pod ręką. W Australii jedziesz do marketu bardzo blisko domu i już wieziesz do domu ze 40 ostryg – doprecyzowała.