Księżna Camilla bez ogródek zdradziła wielki sekret księcia Karola. I to w telewizyjnym show: "Nienawidzę tego mówić, ale…"
Podczas jednego z odcinków australijskiej wersji Master Chefa uczestnicy mieli przygotować coś dla przyszłego króla Wielkiej Brytanii – księcia Karola. Z pomocą kucharzom pośpieszyła księżna Camilla, która chętnie opowiedziała o tym, co powinno się jadać będąc członkiem Royal Family, a czego nie.
07.07.2018 | aktual.: 07.07.2018 11:38
Parker-Bowles zapytana o to, czego należy unikać, odpowiedziała:
Oczywiście, jak można się domyślić, chodzi o specyficzny zapach, który wydziela się po zjedzeniu czosnku, o co zapytał prowadzący program: "czy to dlatego, że spędzacie tyle czasu na gawędzeniu z ludźmi?". I otrzymał odpowiedź potwierdzającą jego tezę.
Trzeba przyznać, że to logiczne posunięcie ze strony rodziny królewskiej, szczególnie biorąc pod uwagę, że pełnią oni funkcję reprezentacyjną.
Księżna Kornwalii zapytana o ulubione jedzenie księcia, przedstawiła prosty sposób, aby zadowolić jego podniebienie:
Słowa te potwierdził sam Karol, który po spróbowaniu jednej z potraw przygotowanych zgodnie z radą Camilli, powiedział:
Ciastka Scones – najpierw dżem czy śmietanka?
W studiu nawiązała się ciekawa dyskusja dotycząca bardzo starego sporu w Wielkiej Brytanii o tradycyjne ciastka Scones, które jada się z dżemem i śmietanką, ale ludzie sprzeczają się, co należy na ciastko nałożyć pierwsze.
Książę Karol zaznaczył, że według niego jedyną i słuszną metodą jest zaczynanie od dżemu, a do dyskusji, za pomocą Twittera, włączył się Daren Mcgredy, który jest królewskim szefem kuchni i potwierdził, że na imprezach w Pałacu Backingham Scones przygotowuje się zgodnie z tradycją, zaczynając od dżemu.
https://jastrzabpost.pl/newsy/przyjaciel-ksieznej-diany-zwyzywal-meghan-markle-i-jej-rodzine-mocne_667339.html#galeria0