Zbliża się tłusty czwartek. Sprawdziliśmy, ile kosztują pączki u Magdy Gessler. Ta cena to wielka niespodzianka
Magda Gessler jest niekwestionowaną królową kuchni. Gwiazda od wielu lat prowadzi własne restauracje, a od ponad dekady jest gospodynią programu Kuchenne rewolucje, gdzie pomaga podupadającym lokalom podnieść się z kryzysu. Zmienia nie tylko ich menu, ale także sposób podejścia właścicieli do ich biznesu. Gwiazda ma dla nich wiele bezcennych rad, a jej kuchenne show z każdym sezonem gromadzi przed telewizorami coraz większą liczbę fanów, którzy chętnie podpatrują jej przepisy.
03.02.2021 | aktual.: 03.02.2021 17:15
Restauratorka prowadzi kilka lokali w całej Polsce, które cieszą się ogromną popularnością. Wszystkie stoliki zawsze są pełne gości, a nawet podczas pandemii Magda znalazła sposób na to, by walczyć z kryzysem. Gwiazda w swojej restauracji U Fukiera uruchomiła okienko, przez które sprzedaje potrawy na wynos. Miłośnicy jej smaków zawsze mogą liczyć tam na kubek pysznej domowej zupy, a także placki ziemniaczane z różnymi dodatkami. Gwiazda jest też przygotowana na nadchodzący tłusty czwartek. Sprawdziliśmy, ile kosztują pączki w jednej z cukierni sygnowanych nazwiskiem restauratorki.
Ile Kosztują pączki u Magdy Gessler? Będziecie zaskoczeni
Ceny pojawiające się w restauracjach Magdy Gessler od zawsze są poddawane dyskusji. Gwiazda nie raz już zabierała głos w tej sprawie i tłumaczyła, że w jej lokalach płaci się przede wszystkim za najwyższą jakość produktów, z których wykonane są dania. Restauratorka kieruje się dewizą "Ma być smacznie jak u mamy" i takie też smaki znajdziemy w jej lokalach. Przy okazji ostatniej wizyty w DDTVN wyjaśniła, dlaczego litrowy słoik rosołu w jej lokalu to koszt 60 zł.
Przy okazji tłustego czwartku sprawdziliśmy, za ile będzie można kupić pączka w cukierni Ale Gloria. Za jedną sztukę z nadzieniem trzeba będzie zapłacić 6 zł. Do wyboru mamy aż trzy smaki: różany, czekoladowy i malinowy. W ofercie lokalu znajdują się także faworki, a 300 g tego przysmaku to koszt 40 zł.
Trzeba przyznać, że cena nie jest zbytnio wygórowana za wypiek zrobiony z najwyższej jakości produktów. Przed lokalem restauratorki na pewno pojawią się tłumy, które będą chciały skosztować jej słodkich specjałów.