NewsyOd ekskluzywnej śniadaniowej restauracji do budki z kebabem. Filip Chajzer zmienia plan na życie?

Od ekskluzywnej śniadaniowej restauracji do budki z kebabem. Filip Chajzer zmienia plan na życie?

Filip Chajzer od wielu lat kojarzył się wszystkim z dziennikarstwem, poszedł bowiem w ślady swojego ojca, Zygmunta. Niespodziewanie dla wszystkich rzucił jednak pracę w telewizji TVN, choć ze stacją związany był od początku kariery. Chajzer ma głowę pełną pomysłów i realizuje wiele projektów.

Filip Chajzer (fot. KAPIF)
Filip Chajzer (fot. KAPIF)

27.11.2023 08:53

Filip Chajzer szuka nowej drogi w życiu

Dziennikarz wiosną na jakiś czas zniknął z programu śniadaniowego, który prowadził. Okazało się, że przyczyną tego była choroba, z którą się zmagał, o czym poinformował jego ojciec. Krótko po tej informacji gruchnęła wieść, że Filip całkowicie zrezygnował ze współpracy z telewizją TVN.

Okazało się, że Filip Chajzer ma już inny plan na życie. Poza pracą w Radio Zet, zamierzał stworzyć ogólnopolski program na temat świadomości zdrowego stylu życia i odżywiania wśród dzieci. Trzeba przyznać, że to ambitne, ale niewystarczające dla Filipa.

Gastronomia Filipa Chajzera

Gwiazdor poinformował swoich fanów, że otwiera w Warszawie niezwykły lokal. Chodziło o restaurację, w której od rana do wieczora będzie można zamówić i zjeść pyszne śniadanie, ale za to nie można byłoby otrzymać niczego z alkoholem.

Stało się ! Jestem najszczęśliwszy na świecie. Otwieram restaurację ze śniadaniami non stop.Przejmuję ten lokal z licencją na sprzedaż alkohol,  z której świadomie i pełną odpowiedzialnością rezygnuję.O to to! To będzie MOCKTAIL BAR. Ten trend opanował już NYC, a teraz czas na rewolucję w Polsce, której samozwańczo stanę się twarzą.

Żeby otworzyć tę restaurację, Filip Chajzer najpierw chciał wziąć kredyt w banku, potem sprzedawał działkę... Ostatecznie plany te musiał odłożyć na bok. Administrator lokalu, który sobie Filip upatrzył, nie zgodził się na postawienie w nim pieca.

Dziennikarz jednak ma w zanadrzu plan B. Nie zrezygnował z gastronomii, ale zmienił kilka szczegółów. I wchodzi na rynek... kebabów. Przyczepa, w której będą powstawać craftowe cuda od Chajzera, już jest, a sam właściciel stara się dopracować recepturę sosów.

Mój pierwszy kraftowy GemüseKebap rodem z berlińskiej dzielnicy Kreuzberg jest już PRAWIE gotowy do odpalenia w Warszawie.Prawie bo jestem perfekcjonistą i ciągle nie mogę uzyskać perfekcji smaku sosu do donera z lat 90.

Czy Chajzer znajdzie najlepsze miejsce i stanie się królem kebsików? Czas pokaże.

Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Filip Chajzer
Wybrane dla Ciebie