Magda Gessler gotuje największy bigos świata
Mieszkańcy Słupska będą mieli wyżerkę
Magda Guss-Gasińska
Magda sama zaproponowała wspólne gotowanie staropolskiego bigosu. Przygotowania ruszyły pełną parą! Bigos powstanie z 500 kg kapusty i 200 kg kiełbasy!
Jadę już do Słupska... Nadchodzi czas gotowania noworocznego bigosu!!! Do miejsca, w którym będziemy mieszać nasz bigos powoli zjeżdżają najlepsze na świecie produkty.... Jak tylko dojadę, zacznę robić zdjęcia. Będzie bigosowy fotoreportaż. Tymczasem krótki raport z tego, co już mamy: - 500 kg najlepszej charsznickiej kapusty w beczkach- Osobno 1 beczka kwasu z tejże kapusty...- 200 kg kiełbas bez E i bez konserwantów- 100 kg wędzonego dymem boczku z Jasła- 50 kg suszonych węgierek nowosądeckich- 40 kg suszonych prawdziwków z Hajnówki- 4 udźce jelenia- 1 cały pieczony dzik- 200 kg kiełbasy z dzika, którą będziemy pieczoną rozdawać do chleba, bo do bigosu cała się nie zmieści - tłumaczy Magda Gessler i dziękuje darczyńcom, którzy przekazali produkty i pokryli koszty ich transportu.
To będzie pyszny bigos!