Jessica Simpson ważyła ponad 100 kg. Zrzuciła niemal połowę. Kluczowa okazała się prosta dieta
Jessica Simpson, amerykańska gwiazda, tuż po swojej trzeciej ciąży ważyła ponad 100 kg. Dziś, dzięki diecie i regularnym treningom, waży niemal o połowę mniej. Kluczowym elementem jej przemiany okazała się prosta dieta.
28.10.2024 06:30
Jessica Simpson to znana piosenkarka. Po trzeciej ciąży osiągnęła wagę aż 108 kilogramów, co stało się powodem jej licznych kompleksów. W odpowiedzi na zmiany postanowiła zawalczyć o swoją dawną sylwetkę.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Trening, trening i jeszcze raz... aktywność
Niezwykle ważne w metamorfozie piosenkarki okazały się wszelkiego rodzaju aktywności. Simpson, w jednym z wywiadów, wyznała, że kluczowe okazały się spacery i trening.
Dużo chodziłam. Podczas spacerów nie tylko spalałam kalorie, ale również oczyszczałam umysł - wyznała Jessica w wywiadzie dla magazynu "People".
Dopiero na późniejszym etapie rozpoczęła bardziej zróżnicowane ćwiczenia pod okiem swojego trenera, Harleya Pasternaka.
Czytaj także: Latynoska piękność od lat zachwyca szczupłą sylwetką. Dieta Evy Mendes opiera się na pięciu czynnikach
Prosta, ale skuteczna dieta Simpson
Sekretem przemiany Simpson okazała się prosta dieta bogata w warzywa. Najważniejszym jej elementem był kalafior. Jej posiłki składały się głównie z warzyw, ryb oraz chudego mięsa. Ważnym elementem diety był także błonnik, białko i zdrowe tłuszcze. Ponadto Simpson zrezygnowała ze słodyczy, zastępując je zdrowymi przekąskami.
Efektami swojej diety Jessica chętnie chwaliła się w mediach społecznościowych.
Sześć miesięcy i 45 kilogramów! Jestem taka dumna, że znowu czuję się sobą! - napisała na swoim Instagramie.