Syn Gessler otwarcie o kondycji rodzinnej cukierni w czasie pandemii. Na czym stracili najwięcej?
Tadeusz Müller jest synem restauratorki Magdy Gessler i jej pierwszego męża, niemieckiego dziennikarza Volkharta Müllera. Urodził się w Madrycie, gdzie wówczas mieszkali jego rodzice. Ojciec Tadeusza zmarł na raka. Gwiazda Kuchennych rewolucji wróciła z dzieckiem do Polski. Wyszła za mąż za Piotra Gesslera, z którym ostatecznie się rozstała.
29.04.2021 06:00
Müller, podobnie jak jego sławna mama, ma talent do gotowania, odpowiednie wyczucie smaku i estetyki. Z jego pomocy postanowił skorzystać Robert Lewandowski, który planuje otworzyć restaurację w Warszawie. Tadeusz opowiedział o szczegółach naszej reporterce – więcej znajdziecie tutaj.
Tadeusz Müller zdradził, jak radzi sobie Słodki Słony w czasie pandemii
Przez obostrzenia rządu związane z pandemią koronawirusa, restauracje nie powinny prowadzić tradycyjnej sprzedaży. Zamiast niej, mogą jedynie serwować dania na wynos. Tadeusz Müller w rozmowie z Jastrząb Post ujawnił, jak radzi sobie Słodki Słony, cukiernio-restauracja, która znajduje się na warszawskim Wilanowie. Syn restauratorki zdradził, że na szczęście wciąż mogą liczyć na odwiedziny klientów, choć część restauracyjna zarabia mniej, niż przed pandemią:
Tadeusz Müller skomentował też ceny produktów serwowanych w lokalu, które przez niektórych są uważane za wysokie. Powiedział, że dzieje się tak dlatego, że są one tworzone z najwyższej jakości składników:
W lokalu Słodki Słony można znaleźć m.in. produkty wegańskie. Magda Gessler jest z nich zadowolona:
Syn gwiazdy Kuchennej rewolucji powiedział też, że w czasie pandemii koronawirusa produkty wegańskie cieszą się sporą popularnością:
Jesteście fanami kuchni Magdy Gessler i Tadeusza Müllera?