Szukaj

Robert Lewandowski otwiera gigantyczną restaurację. Nad projektem czuwa syn Magdy Gessler: „3300 m², trzy kuchnie…”

Tadeusz Muller, Robert Lewandowski

Tadeusz Muller, Robert Lewandowski

Robert Lewandowski otwiera własną restaurację. Nad projektem czuwa Tadeusz Müller, który w rozmowie z Jastrząb Post zdradził kilka szczegółów. Co będzie można zjeść u najlepszego piłkarza świata i jak będzie wyglądał jego sports bar?

Magda Gessler ma kolejny powód do dumy. Syn najpopularniejszej restauratorki w kraju właśnie rozpoczął współpracę z najlepszym piłkarzem świata FIFA 2020 roku. Tadeusz Müller został prawą ręką Roberta Lewandowskiemu, którego wspiera w rozkręceniu nowego biznesu.

Robert Lewandowski otwiera restaurację. Tadeusz Müller zdradza szczegóły

Tadeusz, który stoi za sukcesem wielu restauracji w Polsce, a od niedawna prowadzi filię słynnej cukierni Słodki Słony na warszawskim Wilanowie, zdradził Jastrząb Post, że budowę swojego gastronomicznego imperium rozpoczął sam Robert Lewandowski.

Piłkarz od lat bywa w najlepszych restauracjach na świecie, a jego żona jest uznawana za jednego z najlepszych dietetyków nad Wisłą. Anna Lewandowska sama prowadzi własny catering i punkt oferujące zdrowe przekąski. Teraz na rynek wchodzi jej mąż.

Robię nową inwestycję. Jest to dosyć niemała restauracja. Będzie to sports bar w browarach warszawskich. Jest to miejsce, które wymyślił Jacek Trybuchowski, który zaprosił do współpracy naszego piłkarskiego idola – wyznał Müller w rozmowie z Jastrząb Post.

Co będzie wyróżniało miejsce Roberta Lewandowskiego, którego wielkie otwarcie zaplanowane jest na początek wakacji?

To będzie prawdziwy sports bar z krwi i kości, gdzie można poczuć sportowego ducha walki. Miejsce dla fanów sportu, ale też dla ludzi, którzy chcą zjeść fajny obiad w rodzinnej atmosferze. Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć. Otwieramy w czerwcu/lipcu.

Za co dokładnie odpowiada syn Magdy i jak będzie prezentowała się przestrzeń do dyspozycji gości i pracowników:

Zajmuję się stworzeniem menu, koncepcji tego, jak to miejsce ma wyglądać, czym ma zaskakiwać gości. Całym formatem miejsca, co nie jest łatwe, bo miejsce jest bardzo duże, jest około 3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie. Będziemy mieli mam nadzieję tabakę od wakacji. Tabaka w gastronomii to jest nic innego, jak ostry zachrzan na kuchni i to jest w slangu życia kulinarnego codzienne nasze określenie. Każdy chce mieć za drzwiami kuchni tabakę.

Robert jest bardzo przejęty swoim nowym biznesem. Z zaangażowaniem dogląda wszystkich prac. Chce, by najdrobniejsze detale były dopięte na ostatni guzik:

Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. Rola Roberta na kształt menu jest jeszcze przed nami, bo dogrywamy jeszcze menu, są ostatnie szlify. To wygląda tak, że my to przygotowujemy od jakiegoś czasu w kuchni zewnętrznej, tam powstaje cały koncept, robimy całe menu, robimy taste panele gdzie próbujemy wszystkich tych dań. Udoskonalamy je, liczymy koszty, bo to jest najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Rekrutujemy ludzi, dobieramy talerze. Teraz właśnie to wszystko się dzieje.

Odwiedzicie restaurację Roberta Lewandowskiego?


Tadeusz Muller został wujkiem

Tadeusz Muller został wujkiem

scena z: Magda Gessler, Tadeusz Müller, fot. Jacek Kurnikowski/AKPA

scena z: Magda Gessler, Tadeusz Müller, fot. Jacek Kurnikowski/AKPA

Tadeusz Muller – ELLE Men, jesień 2019

Tadeusz Muller – ELLE Men, jesień 2019

Dodaj komentarz

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

Może Cię zainteresować

×