Anna Lewandowska prezentuje swoją "miskę zdrowia" – świetnie wzmacniającą odporność. Co takiego w niej jest?
Anna Lewandowska jest właśnie w ósmym miesiącu swojej drugiej ciąży. Jednak wcale nie zwalnia tempa i wciąż aktywnie działa w sieci. Do niedawna prowadziła także obozy sportowe, jednak w związku z panującą na świecie pandemią koronawirusa musiał zawiesić działalność. Przebywa z rodziną na kwarantannie w swoim domu w Niemczech. To stamtąd publikuje posty, które mają jej obserwatorom umilić ten trudny czas. Pokazuje rodzinne aktywności, m.in. córeczkę Klarę, która ćwiczy z mamą, czy Robert Lewandowskiego, z którym to tańczy zabawne układy. Jej konto jest także pełne ciekawych aplikacje do ćwiczeń, w tym również dla przyszłych mam. To idealny sposób na domowe aktywności.
Anna Lewandowska: miska zdrowia. Jak ją zrobić?
Anna Lewandowska kontynuuje kulinarne wyzwanie, jakie prezentuje swoim obserwatorom podczas kwarantanny. Zachęca ich do urozmaicenia swoich jadłospisów w zdrowe produkty. Domowa izolacja to świetny czas na doskonalenie kulinarnego talentu. Menu Lewandowskiej na piątek zawiera potrawy z jajkami oraz porcje zielonych warzyw. To wszystko ma dostarczyć nam witamin dla naszej odporności oraz dobrej przemiany materii. By przyrządzić śniadaniową miskę zdrowia Anny Lewandowskiej, potrzebujemy:
- dwie łyżki płatków owsianych;
- 1/4 łyżki wiórków kokosowych;
- pół łyżeczki nasion lnu;
- dwie łyżki mąki kokosowej;
- po 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu i ekstraktu z wanilii;
- szczypta soli morskiej;
- 3/4 łyżki miodu pszczelego;
- pięć łyżek jogurtu kokosowego;
- 1/3 banana;
- kostka gorzkiej czekolady 90%;
- łyżeczka sproszkowanego szpinaku do koktajli;
- suszone jagody goi;
- nasiona słonecznika.
Jak je połączyć? Należy ugotować płatki owsiane na wodzie, dodać zmielone siemię lniane, mąkę, wiórki, miód i przyprawy. Następnie zamieszać, dodać jogurt, dołożyć banana, posiekaną gorzką czekoladę i pozostałe składniki.
Do śniadania warto zrobić sobie koktajl w postaci zielonego zastrzyku mocy. Do jego wykonania potrzebujemy:
- Daktyle suszone 4 szt
- Limonka 1 plaster
- Banan niewielki
- Ananas plaster
- Szpinak garść
- Awokado (dojrzałe)
- Świeża mięta
Daktyle należy zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, następnie odlać wodę. Wycisnąć sok z limonki i zblendować wszystkie składniki.