Czego nie je Gisele Bundchen? Chyba łatwiej wymienić, co je… Bardzo mało i bardzo monotonnie, choć też bardzo… modnie

Dieta Gisele Bundchen (fot. ONS)

Dieta Gisele Bundchen (fot. ONS)

Dieta Gisele Bundchen

O dietach modelek krążą prawdziwe legendy. A to że odżywiają się przysłowiowym listkiem sałaty i popijają go wodą, a to że połykają waciki nasączone sokiem, a to – dla równowagi – że jedzą superzdrowo albo właśnie że niezdrowo… Ile modelek, tyle sposobów żywienia.

Tymczasem odsłaniamy przed wami sekrety diety Gisele Bundchen. 35-letnia brazylijska piękność co prawda w 2015 roku po 20 latach pracy zawodowej oficjalnie pożegnała się z wybiegiem, ale wciąż trzyma idealną figurę i jest na diecie. Jakiej? No, cóż, dość rygorystycznej, skoro łatwiej wymienić, co je niż to, czego nie ma w jej lodówce.

Zobacz: 10 zasad odżywiania w 2016 roku

Allen Campbell, który jest osobistym szefem kuchni w domu Gisele Bundchen i jej męża futbolisty Toma Brady’ego, zdradził w „US Weekly” szczegóły stylu żywienia pary.

80 procent  ich diety stanowią warzywa. Zero białego cukru. Zero białej mąki. Zero glutaminianu sodu. Używam tłoczonej na zimno oliwy, ale nigdy na niej nie smażę. Gotuję wyłącznie na oleju kokosowym. Tom nie toleruje warzyw z grupy psiankowatych, bo nie działają przeciwzapalnie, dlatego nie przyrządzam dań z dodatkiem pomidorów, papryki, grzybów, bakłażanów. No, może z pomidorami, ale najwyżej raz w miesiącu – zdradza szef kuchni. – Zero kawy. Zero kofeiny. Zero grzybów. Zero nabiału – dodaje.

Uff, trzeba się sporo nakombinować, by gotować bez tak wielu składników. Ale Allen Campbell ma swoje sposoby. I nawet mimo odrzucenia wielu produktów, potrafi gotować smacznie i zdrowo. W dodatku tak, że dzieci pary nie grymaszą.

Podczas gdy 6-letni syn Benjamin Rein i 3-letnia córka Vivian Lake zajadają się sushi z brązowego ryżu, Gisele i Tom pałaszują inne dania swojego szefa kuchni, do których ten używa samych modnych składników.

Ostatnio zrobiłem danie z kaszy quinoa z dodatkiem zielonych warzyw. Używam też jarmużu i boćwiny. Dodaję czosnku pieczonego w oleju kokosowym, pieczonych migdałów albo sosu z orzechów nerkowca do curry, trawy cytrynowej, odrobinę imbiru. To dla nich jedzenie w stylu „comfort food” – zdradza kucharz.

Brzmi zdrowo? Na pewno. Brzmi pysznie? Pewnie!

Jedlibyście? 🙂

Zobacz także: Oto najważniejsze urodowe trendy 2016 roku

Gisele Bundchen i jej mąż Tom Brady, MET Gala 2014 (fot. ONS)

Gisele Bundchen i jej mąż Tom Brady, MET Gala 2014 (fot. ONS)

Gisele Bundchen

Gisele Bundchen


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

Może Cię zainteresować

×