Ślub Kingi Dudy bez pałacowego menu. Znamy STAWKI cateringu, tanio nie było
Kinga Duda wzięła ślub. Wesele córki prezydenta odbyło się w Pałacu Prezydenckim. Zamiast tradycyjnych dań goście delektowali się nowoczesną kuchnią polską – podaje Onet. Wiadomo, z jakiego cateringu skorzystano.
5 lipca Kinga Duda, 29-letnia córka prezydenta, powiedziała "tak" swojemu partnerowi Mateuszowi podczas uroczystości w pałacowym ogrodzie. Na przyjęciu obecnych było zaledwie 50 gości, którzy mieli okazję spróbować dań przygotowanych przez znane warszawskie rodzeństwo Kręglickich.
ZOBACZ TEŻ: TYLKO U NAS! Ewa Minge oceniła kreację ślubną Kingi Dudy. Zwróciła uwagę na istotną rzecz
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Jakie relacje z Kubą Wojewódzkim ma teraz Anna Markowska?
Catering na ślubie Kingi Dudy. Bez pałacowego menu
Podczas przyjęcia serwowano dania współczesnej kuchni polskiej. Wśród przystawek znalazł się mus z wędzonego pstrąga z kalarepką i piklowaną rzodkiewką oraz carpaccio z pieczonych buraków z musem z orzechów włoskich. Na danie główne goście mogli wybrać konfitowaną pierś z kaczki w sosie z rabarbaru lub stek z kalafiora.
Jak podaje Onet, catering Kręglickich oferuje menu w cenach od 390 zł za osobę za dwudaniową kolację z bufetami i napojami bezalkoholowymi, do 430 zł za czterodaniową kolację. Dodatkowe usługi, takie jak stacje z gotowaniem czy wynajem barów, mogły zwiększyć koszt o 50 zł na osobę.
Jak sfinansowano ślub Kingi Dudy?
Pojawiły się spekulacje, że wesele mogło być finansowane z funduszy publicznych. Jednak Małgorzata Paprocka z Kancelarii Prezydenta stanowczo zaprzeczyła tym doniesieniom, podkreślając, że wszystkie koszty pokrył prezydent Andrzej Duda z prywatnych środków.
Wszystkie koszty pokrył prezydent z prywatnych środków. Sugestie, że było inaczej, to kłamstwo – powiedziała w rozmowie z "Faktem".