Wirtualna Polska

Magda Gessler organizuje Sylwestra. W poprzednich latach trzeba było SŁONO zapłacić

Magda Gessler organizuje Sylwestra. W poprzednich latach trzeba było SŁONO zapłacić

Magda Gessler

Magda Gessler już planuje sylwestrową zabawę. W poprzednich latach w jej restauracji U Fukiera nie było tanio.

Wirtualna Polska

Już niedługo wyczekiwana noc sylwestrowa. Wiele osób szuka wyjątkowego sposobu na spędzenie tego dnia w wyjątkowy sposób. Z pomocą wychodzą im naprzeciw gwiazdy, które działają w polskiej gastronomii. Niektóre z nich organizują świąteczne kolacje, a nawet oferują świąteczne menu. Anna Korcz zachęca do zakupu jej cateringu świątecznego, za który trzeba zapłacić krocie. Z kolei na sylwestrową gościnę można liczyć u Magdy Gessler w restauracji U Fukiera. 

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sylwester u Magdy Gessler

Restauracja Magdy Gessler już zapowiedziała imprezę sylwestrową. 

W tym roku także z przyjemnością organizujemy SYLWESTRA w restauracji »U Fukiera«! Zapraszamy na uroczystą i wyjątkową kolację degustacyjną. Przygotowujemy dla Was 8-daniowe menu, wine pairing oraz wyjątkową, celebracyjną oprawę. Szczegóły wkrótce – czytamy na profilu restauracji na Instagramie.

Szczegóły imprezy nie są jeszcze znane, a co najważniejsze, nie wiadomo, ile trzeba będzie za taką przyjemność zapłacić. 

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Ile kosztował Sylwester u Magdy Gessler w poprzednich latach?

Ceny na ten rok jeszcze nie podano, a jak wyglądało to w poprzednich latach? W 2021 roku za Sylwester U Fukiera trzeba było zapłacić 450 złotych za osobę w wersji z mięsem, a 400 złotych za opcję wegetariańską. Do tego należało dodać 10% za serwis, a jeśli ktoś zażyczył sobie czegokolwiek spoza menu lub drinka, musiał zapłacić za to oddzielnie. Jak podaje Radio Zet, w sylwestrowym menu Magdy Gessler widniał wówczas pieczony udziec z sarny, tort kurnik z gęsią wątróbką i rosolnikiem i zupa rybaków według Magdy Gessler. Z kolei z doniesień Plejady wynika, że w wersji wegetariańskiej był  faszerowany karp z rodzynkami i migdałami, tort kurnik z barszczem czerwonym i wiejskie jajko poche pod prawdziwkowymi kapeluszami. Rok później za taką kolację w wersji mięsnej trzeba było zapłacić już  475 złotych, a za wegetariańską 325 złotych. 

Co Wy na to?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Magda Gessler (1) Magda Gessler

Magda Gessler

Magda Gessler

Magda Gessler

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Najczęściej czytane dziś

Wirtualna Polska

Może Cię zainteresować

×