Magda Gessler zdradziła swoją tajną recepturę na uszka wigilijne. Ten przepis Was zachwyci

Magda Gessler złożyła noworoczne życzenia fanom
Przepis na uszka wigilijne od Magdy Gessler

Ostatnich kilkanaście godzin przed wigilią to doskonały czas na przygotowanie bożonarodzeniowych potraw. Każda rodzina ma swoje tradycje i przepisy, które goszczą na stołach od pokoleń. Wielu młodych ludzi nie wie jednak skąd czerpać najlepsze receptury, a i starsi kucharze lubią podpatrzeć, jak z pewnymi daniami radzą sobie inni. Jedną z najlepszych znawczyń kuchni jest Magda Gessler.


Zobacz: Magda Gessler złożyła życzenia czytelnikom Jastrząb Post. Czego królowa polskich restauracji im życzy?
Restauratorka zdradziła swój przepis na wigilijne uszka i zapewnia, że to najlepsza na świecie receptura. Sprawdźcie sami:


Przesiać mąkę przez sitko. Dodać żółtko, odrobinę soli i dolewając ciepłej wody zagnieść ciasto. Dodać roztopioną łyżkę masła i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne Zeszklić drobno posiekaną cebulę na maśle, dodać grzyby i natkę pietruszki. Podsmażyć i doprawić solą i pieprzem. Rozwałkować ciasto na cienki placek, wycinać kwadraciki, układać nadzienie i lepić uszka. Wrzucać do lekko osolonej wrzącej wody i gotować, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową. Przed podaniem do barszczu można lekko posypać szczypiorem.

Magda Gessler zdradziła przepis na uszka

Wigilijny przepis Magdy Gessler



Komentarze