Szukaj

Kim jest Michał Meyer z „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”? Wszystko o aktorze

Michał Meyer

Michał Meyer

Michał Meyer jest uczestnikiem Twoja Twarz Brzmi Znajomo 14. Kim jest? Ile ma lat? Czy ma dziewczynę albo żonę? W jakich filmach i serialach zagrał? Zobacz, co donosi Wikipedia.

Kim jest Michał Meyer?

Michał Meyer jest znanym polskim aktorem teatralnym, filmowym i telewizyjnym. Na początku kariery występował w programie Szymon Majewski Show, emitowanym na antenie TVN. W formacie parodiował postaci Kuby WojewódzkiegoTomasza KammelaColina FarrellaPascala BrodnickiegoGrzegorza NapieralskiegoJustina Biebera.

  • Pełne imię i nazwisko: Michał Meyer, znany także jako Michał Kowalczyk
  • Data urodzenia (wiek): 2 września 1985
  • Miejsce urodzenia: Warszawa
  • Wzrost: 183
  • Wykształcenie: wyższe. Ukończył studia w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie
  • Rodzice: brak informacji
  • Stan cywilny: zajęty
  • Zawód: aktor
  • Programy telewizyjneSzymon Majewski ShowI kto to mówi?Twoja Twarz Brzmi Znajomo
  • Instagram: @misza.meyer
  • Facebook: @Michał-Meyer-official-579583072523923

Michał Meyer: wykształcenie

Michał w 2008 roku ukończył studia w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie.

Michał Meyer: kariera

Michał Meyer zasłynął przede wszystkim z tego, że doskonale parodiował gwiazdy w programie Szymon Majewski Show. W krótkim czasie zaczął otrzymywać pierwsze propozycje ról w większych produkcjach. Tym samym wystąpił w kilku kultowych serialach, do których zaliczyć można: Czas honoruM jak miłośćTeraz albo nigdy!Lekarze czy Zakochani po uszy.

Meyer para się również dubbingiem i ma za sobą pierwsze wystąpienia. W 2011 roku podkładał głos do bajki Lucek i Luśka – strażnicy Teksasu, w 2012 roku do Muppetów oraz w 2014 roku do komedii Muppety: Poza prawem.

Aktor związany jest z teatrem STU w Krakowie. Jest również członkiem grupy kabaretowej – Obustronni ludzieWystępował również w Teatrze Kamienica.

Michał w 2019 roku został nowym prowadzącym Comedy Club, show, w którym udział biorą mistrzowie stand-upu. Jest on trzecim prowadzącym, zaraz po Michale Kempie i Michale Koterskim. Program emitowany jest na kanale Comedy Central.

Michał Meyer: rodzice

Z całą pewnością rodzice Michała noszą jego rodowe nazwisko, czyli Kowalczyk, jednak nie wiadomo jak mają na imię. Aktor utrzymuje bliskie relacje z mamą, po której odziedziczył urodę. W ubiegłym roku z okazji dnia matki opublikował kadr, na którym pokazał swoją rodzicielkę.

Michał Meyer: dziewczyna

Michała bez dwóch zdań można zaliczyć do grona najprzystojniejszych polskich aktorów. W wywiadzie udzielonym w 2019 roku dla Super Expressu przyznał, że jest w związku z Magdaleną Koleśnik, z którą występował w filmie Miasto 44. Wątpliwości jednak zaczęły narastać pod koniec 2020 roku, gdy na jego profilu pojawił się wymowny kadr z Kamilą Kamińską. Fani szybko zaczęli przypuszczać, że mogą być razem, jednak żadne z nich tego nie potwierdziło.

Michał Meyer: zainteresowania

Aktor w wolnych chwilach stara się rozwijać nowe pasje i zainteresowania. Próbuje swoich sił w różnych dziedzinach. W wywiadzie dla Super Expressu, który powstał w 2019 roku, zdradził, że marzył o tym, aby nauczyć się stać na rękach i po godzinach ćwiczeń udało mu się to zrobić. W planach miał również nauczyć się rysować. To, co można wywnioskować, obserwując jego profil na Instagramie, to fakt, że bardzo lubi podróże.

Michał Meyer: filmografia

  • Agentki (2008)
  • Czas honoru (2008-2010)
  • M jak miłość (2008)
  • Teraz albo nigdy! (2008-2009)
  • Popiełuszko. Wolność jest w nas (2009)
  • Duch w dom (2010)
  • Hotel 52 (2010)
  • Ojciec Mateusz (2010)
  • Śniadanie do łóżka (2010)
  • Wenecja (2011)
  • Prosto w serce (2011)
  • Na dobre i na złe (2011)
  • Misja Afganistan (2012)
  • Prawo Agaty (2012)
  • Komisarz Alex (2013)
  • Wałęsa, Człowiek z nadziei (2013)
  • Lekarze (2013)
  • Baron 24 (2014)
  • Miasto 44 (2014)
  • Uwikłani (2015)
  • Singielka (2015-2016)
  • Sługi Boże (2016)
  • Maria Skłodowska-Curie (2016)
  • Przyjaciółki (2016)
  • Komisja morderstw (2016)
  • Na dobre i na złe (2017)
  • Komisarz Alex (2017)
  • Amok (2017)
  • Druga szansa (2017-2018)
  • Korona królów (2018)
  • Zakochani po uszy (2019-2021)
  • Wszyscy moi przyjaciele nie żyją (2020)

Michał Meyer: Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Michał jest uczestnikiem 14. edycji show Twoja Twarz Brzmi Znajomo. W programie emitowanym na antenie Polsatu o zwycięstwo rywalizuje z takimi gwiazdami, jak: Paweł GóralAnna Maria-SiekluckaPaweł GóralTamara ArciuchMagdalena NarożnaLesław Żurek oraz Maja Hyży.


Michał Meyer - kim jest?

Michał Meyer - kim jest?

Michał Meyer - kim jest?

Michał Meyer - kim jest?

Michał Meyer z mamą

Michał Meyer z mamą

Dodaj komentarz

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

Może Cię zainteresować

×