Mateusz Gessler o pasji kulinarnej: "Jako dziecko nie miałem zapału do gotowania. Ale non stop..." [WIDEO]
Mateusz Gessler jest obecnie jednym z najbardziej rozpoznawanych mistrzów kuchni w Polsce. Z sukcesem prowadzi jedną z popularnych restauracji w Warszawie, a swoimi umiejętnościami i wiedzą dzieli się w programach telewizyjnych z "MasterChef Junior" na czele.
A jak się rozpoczęła przygoda z gotowaniem Mateusza Gesslera? O to właśnie zapytała go Agnieszka Jastrzębska. Dziennikarka "Dzień Dobry TVN" dociekała, kiedy i jak ukształtował się kulinarny smak restauratora.
Jako dziecko nie miałem zapału do gotowania, ale non stop jadłem - przyznał Mateusz Gessler. - To była dla mnie rozkosz, bo cały czas miałem coś do jedzenia, lądowałem albo na targu, albo w jakimś sklepie delikatesowym, albo z moją mamą u znajomych. Cały czas jadłem. Kształciłem swoje kubki smakowe i swoją wizję co do gotowania i jedzenia, bo trzeba też dużo zobaczyć, żeby zacząć gotowa - stwierdził restaurator.
A czy syn Mateusza Gesslera odziedziczył po nim kulinarną pasję?
Zapytałem się go, co będzie chciał robić. Powiedział mi dwie rzeczy: chciałbym być gamerem i kucharzem. - zdradził plany syna Mateusz Gessler. - Najbardziej chciałby testować i tworzyć gry. Cieszę się, bo to znaczy, że jakaśtam kreacja będzie. To nie jest tak, że on będzie siedział i grał, tylko tworzył gry - dodał.
Źródło: Dzień Dobry TVN / x-news.pl