Mateusz Gessler otwiera kolejną restaurację mimo pandemii. "Zmieniam trochę kierunek w swoim gotowaniu"
Mateusz Gessler jest jednym z najsłynniejszych polskich restauratorów. Prowadzi trzy popularne restauracje w stolicy: Warszawa Wschodnia, Ćma i Warszawski sen. Podczas stanu wojennego wyjechał razem ze swoją matką do Francji, gdzie wychowywała go razem ze swoim drugim mężem. Ukończył szkołę kulinarną w Lozannie. Obecnie mieszka w Polsce i tutaj prowadzi wszystkie swoje biznesy.
18.02.2021 | aktual.: 18.02.2021 17:05
W 2016 roku Gessler pojawił się w TVN-ie, gdzie zadebiutował w roli jurora w programie MasterChef Junior. Z miejsca zdobył sympatię widzów i chyba już nikt nie wyobraża obie kulinarnego show bez jego udziału. Stacja szybko zaproponowała mu także kolejne współprace. Po roku obecności na antenie został prowadzącym program Drzewo marzeń. Zaliczył też swój debiut na małym ekranie, występując w serialu Zakochani po uszy w roli krytyka kulinarnego.
Mateusz Gessler otwiera restaurację w czasie pandemii
Pandemia koronawirusa dała się we znaki całej branży gastronomicznej. Restauracje przez kilka długich miesięcy były zamknięte dla klientów. Możliwa była jedynie sprzedaż dań na wynos, co w wielu przypadkach nie wystarczyło nawet na pokrycie podstawowych kosztów działalności, nie mówiąc już o zyskach.
Mateusz Gessler w rozmowie z reporterką Jastrząb Post opowiedział o tym, jak jego restauracje przetrwały wielki kryzys. Zdradził także, że planuje otworzyć nowy biznes. Opowiedział nam, jakie dania będzie serwował w czwartej restauracji.
Mateusz zamierza zaskoczyć swoich gości:
Byliście kiedyś w restauracjach Gesslera?