Mateusz Gessler o stratach, jakie poniósł w czasie pandemii. Ile osób zwolnił? "Jako szef mam jeden obowiązek"
Gastronomia to jedna z branż najbardziej dotkniętych epidemią koronawirusa. Restauratorzy od marca ponoszą nieustanne straty. Wszystko przez kolejne obostrzenia wprowadzane przez rząd. Obecnie restauracje mogą działać do godziny 21. Taka zmiana jest dużym ciosem dla Mateusza Gesslera, którego warszawskie lokale dotychczas były czynne całą dobę.
21.10.2020 13:10
Jakie straty przez pandemię poniósł Mateusz Gessler?
Jak ze zmianami radzi sobie juror Masterchef Junior? W rozmowie z reporterką Jastrząb Post nie ukrywał swojego żalu. W końcu działalność lokali cieszących się sporą renomą i mających stałych klientów została mocno ograniczona, a to oznacza spory spadek przychodów.
Czy będzie musiał pożegnać się z częścią swoich pracowników?
Mateusz zdradził, że wiosną, gdy restauracje były zamknięte, przez co jego biznesy notowały tylko straty, nie zwolnił ani jednej osoby ze swojego zespołu:
Gratulujemy Mateuszowi podejścia.