Na świątecznym stole Mateusza Gesslera nie będzie tradycyjnych polskich potraw. Co przygotował na Wigilię?
Mateusz Gessler jest jednym z najpopularniejszych restauratorów w kraju. Mężczyzna odziedziczył zdolności kulinarne po swoim ojcu Adamie. W dzieciństwie ze względu na stan wojenny wyjechał ze swoją mamą do Francji. Ukończył tam szkołę gastronomiczną. Po pewnym czasie wrócił do Polski i otworzył restaurację. Obecnie prowadzi aż cztery lokale.
Poza prowadzeniem restauracji Mateusz ma również inne zajęcia. Zaliczył debiut w serialu Zakochani po uszy oraz został prowadzącym reality show Drzewo marzeń. Jest również gospodarzem audycji radiowej internetowej rozgłośni Newonce.radio. Był jurorem w programie MasterCher Junior. 41-latek na początku grudnia ogłosił, że kończy przygodę z produkcją:
Moja kulinarna przygoda z MasterChef Junior dobiegła końca. To był intensywny czas, któremu oddałem się bez reszty. Sześć lat z młodymi kucharzami to niesamowita przygoda, która obudziła we mnie wewnętrzne dziecko i pozwoliła spojrzeć na świat z dystansem. Bardzo dziękuję stacji TVN za zaufanie i możliwość wzięcia udziału w najlepszym programie kulinarnym dla dzieci! - napisał na swoim Instagramie.
Co Mateusz Gessler poda na Wigilię?
Mimo wielu zajętości Mateuszowi udało się połączyć życie zawodowe z prywatnym. Od wielu lat jest mężem Edyty, z którą ma syna Franka. Chłopiec skończył w tym roku 16 lat. Mateusz w rozmowie z reporterką Jastrząb Post wyznał, w jaki sposób jego rodzina przygotowuje się do Świąt Bożego Narodzenia.
Święta to jest wspólny czas spędzony w kuchni. To jest i żona i syn i mama i babcia. Wszyscy dodajemy małą cegiełkę do tego stołu.
Restaurator zdradził, czy na wigilijnym stole pojawi się tradycyjna polska kuchnia czy jednak postawi na francuską:
Wolę tradycję francuskiej kuchni na Wigilii.
A Wy jak przygotowujecie się do Świąt?