Magda Gessler nie zawsze była restauratorką. Na studiach stworzyła kilka innych biznesów, dzięki którym odniosła sukces
Magda Gessler jest jedną z najbardziej uznanych polskich gwiazd. Restauratorka zasłynęła w show-biznesie, prowadząc program Kuchenne rewolucje. Od ponad dekady objeżdża kraj, ratując upadające biznesy i dając ich właścicielom gotowe rozwiązania na to, aby lokal zaczął w końcu przynosić zyski. Dzięki tej pomocy z upadku podniosło się już wiele restauracji i barów, a Magda udowodniła, że jest nie tylko kulinarnym autorytetem, ale także rewelacyjnym psychologiem, który potrafi zdiagnozować problemy, z którymi borykają się bohaterowie każdego odcinka. W wielu przypadkach jest bowiem tak, że to osobiste niesnaski właścicieli i załogi mają największy wpływ na to, że biznes nie ma racji bytu.
09.06.2021 | aktual.: 09.06.2021 16:02
Magdzie przez wiele lat kariery udało się zbudować prawdziwe kulinarne imperium. Ma kilka świetnie prosperujących lokali, w których nigdy nie brakuje klientów. Nawet w czasie pandemii, gdy branża gastronomiczna walczyła z kryzysem, otwierała kolejne restauracje.
Magda Gessler zdradziła, gdzie pracowała w czasie studiów
Restauratorka i gwiazda telewizji nie może narzekać na braki klientów w lokalach, które prowadzi, czy na to, że nie dostaje kolejnych propozycji współpracy. Jej grafik jest wypełniony po brzegi. Nie zawsze jednak mogła narzekać na nadmiar gotówki. W czasie, gdy studiowała w Madrycie, musiała nieźle się nagłowić, by mieć pieniądze na studia. Chociaż rodzice byli obok, to do wszystkiego doszła samodzielnie.
Magda Gessler dzięki swojej przedsiębiorczości i artystycznej duszy ukończyła malarstwo w Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych św. Ferdynanda w Madrycie. Trzeba przyznać, że już jako młoda dziewczyna umiała zadbać o siebie i znaleźć wyjście z każdej sytuacji. O tym wszystkim zapewne przeczytamy także w napisanej przez nią autobiografii.