Magda Gessler wywoła burzę przed samymi świętami?! Jej przepis na pysznego karpia nie wszystkim się spodoba
Magda Gessler zdradziła, jak przyrządzić karpia na święta. Dlaczego głodzi rybę przez tydzień przez zabiciem? Porady kulinarne restauratorki.
15.12.2018 | aktual.: 15.12.2018 13:49
Dlaczego powinno się głodzić karpia?
Magda Gessler dzięki Kuchennym rewolucjom swój kulinarny talent pokazała całej Polsce. Z przepisów restauratorki korzystają setki Polaków, którzy z pewnością zainspirują się jej propozycjami na świąteczną kolację. Jedna z nich jest dość kontrowersyjna, bowiem dotyczy karpia, a ściślej mówiąc – zasad, według których powinno się go przechowywać, gdy jest jeszcze żywy, by był jak najlepszy w smaku.
Gessler postanowiła zabrać głos się w kwestii potrawy, bez której większość Polaków nie wyobraża sobie wieczerzy wigilijnej. W okresie świąt ekolodzy apelują, aby humanitarnie kupować rybę filetowaną. Gessler zdradziła zaś kiedy jej zdaniem karp jest najsmaczniejszy:
Okazuje się także, że Magda głodówkę zaleca nie tylko w przypadku tej ryby, ale także innych zwierząt. W ten sposób mają się one pozbyć z żołądka szkodliwych substancji:
Skorzystacie z porad Magdy, czy raczej dołączycie do apelu Mai Ostaszewskiej?