Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę kanapki Sanah. “Warte uwagi czy nieuzasadniony szał?”
Katarzyna Bosacka to polska dziennikarka, która chętnie porusza tematy związane z wagą, urodą i jakością kupowanych produktów. Od niedawna w sieci sklepów Żabka można kupić dania autorstwa Sanah.
Produkty z Żabki od Sanah. Katarzyna Bosacka oceniła ich skład
Dziennikarka opublikowała na Instagramie wpis opatrzony serią zdjęć produktów, które promuje Sanah w ramach akcji Uczta na Wynos.
Sanah w Żabce - produkty warte uwagi czy nieuzasadniony szał? - tymi słowami Bosacka zaczęła swój wpis.
Jakie produkty są dostępne w sprzedaży?
(...) Żabka prezentuje trzy propozycje dań autorstwa Sanah - focaccini, sałatkę z kuskusem i kanapkę z szynką z indyka, w których gwiazda umieściła płatki róż (plus za to, że aromat różany jest naturalny, a nie sztuczny!) Za cały zestaw musimy zapłacić 35 zł, tylko czy warto? - rozmyślała.
Redakcja Katarzyny Bosackiej wzięła na tapet wszystkie trzy produkty. Jak wypadły?
Analizując same składy, trzeba przyznać, że są w miarę przyzwoite. Lista składników wydaje się być jednak nieco długa. Lepiej gdyby były tutaj naturalne jaja zamiast jaj w proszku i prawdziwe masło zamiast smalcu. Ale biorąc pod uwagę dostępność i cenę, nie jest to najgorsze rozwiązanie - oceniła.
Katarzyna Bosacka oceniła smak produktów od Sanah
Skład nie wypadł najgorzej, a jak ze smakiem? Pierwszą ocenę zdobyła sałatka z kuskusem.
Sałatka z kuskusem, płatkami róż, cukinią, papryką i serem dojrzewającym, polana pesto szpinakowo-miętowym była smaczna - nic poza tym. Skład też w porządku - napisała.
Kolejny produkt proponowany przez Sanah to focaccia. Jak wypadło to danie?
Focaccia to produkt dla fanów pizzy hawajskiej, bo znajdziemy w niej szynkę i ananasa. W składzie przeciwutleniacze i stabilizatory, których lepiej, aby nie było, ale plus za brak wzmacniaczy smaku czy konserwantów. Smak? Oryginalny i zachęcający do sięgnięcia jeszcze raz po ten produkt - czytamy.
Trzeci produkt to kanapka z szynką z indyka. Jak Bosacka oceniła tę pozycję?
Najsłabszym ogniwem wydaje się być kanapka z szynką z indyka i proteinowym chlebem. Sporo w niej emulgatorów, jaj w proszku, a szynka z indyka to tylko 85% mięsa, reszta to dodatki typu difosforany, substancje żelujące, konserwant - azotyn sodu, a nawet cukier. Smakuje jak każda inna gotowa kanapka, czyli szału nie ma - podsumowała.
Próbowaliście już tych propozycji od Sanah?