Nie mogło być inaczej! "MasterChef Junior 2" wygrała... Ma dopiero 10 lat, a już jest prawdziwym mistrzem gotowania!
Za nami wielki finał drugiej edycji MasterChef Junior! Jurorzy zdecydowali, że program wygrała Julia Cymbaluk, która pokonała Zosię Zaborowską.
07.05.2017 | aktual.: 07.05.2017 21:52
W walce o zaszczytny tytuł finalistki - Julka i Zosia - musiały przygotować menu degustacyjne składające się z 5 dań:
- przystawki na zimno - Zosia: orientalny tatar z łososia, Julka: tatar wołowy z czipsem z batata,
- przystawki na ciepło - Zosia: polędwica wołowa z włoską salsą verde, Julka: raki na tronie,
- dania głównego mięsnego - Zosia: polskie pierogi z piersią z kaczki, Julka: polędwiczka z puree i kasztanowymi szparagami i czarną soczewicą,
- dania głównego rybnego - Zosia: stek z tuńczyka z czarnym ryżem i sosem imbirowo-cytrynowym, Julka: "Rybka szczęścia"
- deseru - Zosia: zabajone podane na filetach z pomarańczy z pestkami granata, Julka: figi z kremem migdałowym na sosie truskawkowym i pokruszonymi ciasteczkami.
Jury jednogłośnie wskazało zwyciężczynię.
Głowna nagroda dla zwycięzcy MasterChef Junior
Julia Cymbaluk otrzymała statuetkę, czek w wysokości 15 tysięcy złotych oraz bon na wakacje marzeń o wartości 40 tysięcy złotych.
Gratulujemy.
Kim jest Julka Cymbaluk - zwyciężczyni MasterChef Junior 2?
Julka ma 10 lat i pochodzi z Wrocławia. Uwielbia gotować krewetki, a na śniadania szykować omlety. Sztukę gotowania opanowała do perfekcji, a uczyła się jej... sama.
Poza gotowaniem Cymbaluk kocha skoki na trampolinie. Z sukcesami bierze udział w zawodach i turniejach. Zdobyła srebro na olimpiadzie młodzieżowej i była I w mistrzostwach Dolnego Śląska w skokach synchronicznych – co roku odnosi jakiś sukces. Ma pasję do sportu. Biegła w Biegu Solidarności – na razie dziecięcym, na 1 kilometr. I skoki, i gotowanie to pasje jeszcze z przedszkola.
Julia uczy się obecnie w Szermierczej Sportowej Szkole Podstawowej nr 85 i trenuje w Akro Smyku – zarówno indywidualne jak i synchroniczne skoki na trampolinie.