Jastrząb TVJastrząb TV ExclusiveJak gwiazdy przygotowują się do imprez? Zdradziły to nam na premierze nowych smaków Martini [WIDEO]

Jak gwiazdy przygotowują się do imprez? Zdradziły to nam na premierze nowych smaków Martini [WIDEO]

Jak gwiazdy spędzają imprezy?
Jak gwiazdy spędzają imprezy?
Ewa Kamionowska

04.04.2016 12:24

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Udana impreza to pojęcie dość względne. Dla jednych świetna zabawa nie istnieje bez dobrego jedzenia. Innym do imprezowania wystarczy po prostu grupa sprawdzonych znajomych. Jeszcze inni imprezują tylko w określonych miejscach. A jak do imprez przygotowują się gwiazdy?

Świetną okazją, aby o to zapytać, była prezentacja nowych smaków smaków Martini. O ich nowych odmianach, Martini Riserva Speciale Ambrato oraz Martini Riserva Speciale Rubino, które zawierają trzy rożne typy piołunu z Piemontu, opowiedziała nam Lara Gessler.

Restauratorka zadbała także o rozkosze podniebienia, a to za sprawą smacznych przekąsek. Wszystko w stylu miłego włoskiego zwyczaju, który w Polsce jeszcze nie jest tak bardzo znany. To l'aperitivo, rodzaj niezobowiązującego spotkania w gronie znajomych przy lekkich trunkach i wyśmienitym jedzeniu.

Co zatem nasze gwiazdy uznają za najważniejsze w przygotowaniu się do imprezy? Dla Kasi Warnke istotną kwestią są kulinaria.

Bardzo lubię przyjmować gości. Jestem zdania, że powinny być chociaż przekąski. Jeśli przygotuje się je najlepiej własnoręcznie, goście czują się podjęci, impreza trwa dłużej, lepsze są rozmowy. Jedzenie zbliża ludzi - stwierdziła Kasia Warnke.

Wtórował jej dziennikarz "Dzień dobry TVN" Mateusz Hładki, który poprowadził spotkanie Martini w stylu l'aperitivo.

Poza tym, żeby byli sprawdzeni ludzie, którzy lubią spędzać ze sobą czas, istotną rzeczą jest jedzenie. Bardzo często decydujemy się ze znajomymi na rodzaj konkretnej kuchni: indyjską, włoską. Czasami jest tak, że ktoś to szykuje, przychodzimy na gotowe, a czasami jest tak, że umawiamy się na wspólne gotowanie.

Z kolei świeżo upieczona mężatka Marika stwierdziła, że podstawą przygotowań do dobrej imprezy... jest brak przygotowań. A więc spontaniczność.

Ludzie, którzy mają ochotę spędzić ze sobą czas. Z mojego doświadczenia wynika, że najpiękniejsze rzeczy dzieją się wtedy, gdy ich się nie spodziewasz. Te sylwestry, które urządza się w sierpniu, lipcu albo maju niechcący są najwspanialsze - usłyszeliśmy od Mariki.

Specjalista od rozkręcania imprez, bloger Wujaszek Liestyle, stwierdził, że podstawą jest zaangażowanie w imprezowanie.

Jak już jesteś na imprezie, nie unikaj imprezy. Jeżeli idziesz na imprezę, to po to, żeby dobrze się bawić, tańczyć, pewnie też pić.

Potwierdza to Sabrina Pilewicz.

Bez Martini się nie obejdzie - powiedziała nam z uśmiechem projektantka. - Wydaje mi się, że atmosfera i to, co my wytwarzamy, czyli energia. Wtedy mamy gwarancję udanej imprezy.

A jak wy przygotowujecie się do imprez? Bez czego ich sobie nie wyobrażacie?