Bycie kulinarnym guru popłaca! Gessler, Makłowicz, Amaro... Nie uwierzycie ile zarabiają!
12.01.2018 08:58, aktual.: 12.01.2018 12:36
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Bycie kulinarnym guru popłaca, nie sposób się z tym kłócić. Gwiazdy takie jak Magda Gessler, Robert Makłowicz, Ania Starmach czy Wojciech Modest Amaro cieszą się niesłabnącą popularnością i poważaniem nie tylko w show-biznesie ale również w branży gastronomicznej. To oczywiście przekłada się na ich cenniki, bo potrafią słono policzyć za jeden pokaz gotowania w swoim wydaniu. Nie wspominając już o programach! Kuchenne Rewolucje, MasterChef, Hell's Kitchen - przez lata biły rekordy oglądalności.
Ile zarabiają gwiazdy kulinarnej sceny w Polsce? Krocie. To słowo doskonale oddaje stan faktyczny. Krocie. Amaro za jeden swój "występ" dostaje nawet 50 tysięcy. Gwiazda Kuchennych Rewolucji ciut mniej, bo 40 tysięcy, ale nadrabia bez problemu na antenie TVN i nie narzeka. Również Makłowicz nie ma powodów do narzekania, bo jego zarobki sięgają 30 tysięcy złotych za pokaz gotowania.
Na gotowaniu na wizji można zrobić prawdziwe kokosy i nie jest to ani odrobinę przesadzona opinia. Pokazy z degustacją dla gości, gotowanie na żywo, duże eventy dla fanów i właścicieli firm - rynek jest nieograniczony żadnymi barierami, a pieniądze naprawdę poważne.
Nie tylko Mistrzowie zarabiają prawdziwe kokosy. Jak donosi Super Express, znajdująca się w zestawieniu Ewa Wachowicz dostaje 15 tysięcy. Kurt Scheller 10 tysięcy. Przypomnijmy, że chodzi o jeden pokaz, godzina pracy, czasem trochę więcej.
Czy ktoś z was zaczął właśnie rozważać karierę kuchennego guru? My też.