Szukaj

Mateusz Gessler o nowym biznesie Magdy: „Mają jaja, żeby otworzyć teraz lokal”. Jak ocenia wysokie ceny?

Mateusz Gessler o cenach u Magdy

Mateusz Gessler o cenach u Magdy

Magda Gessler otworzyła nową restaurację, którą prowadzi z synem, Tadeuszem Müllerem. W mediach zrobiło się głośno na temat cen serwowanych produktów. Co o tym sądzi Mateusz Gessler?

Przez pandemię koronawirusa branża gastronomiczna ponosi coraz większe starty. Wiosną lokale były zamknięte na kilka długich tygodni, a obecnie mogą działać tylko do godziny 21. Zmiany spowodowane drugą falą zachorowań szczególnie odczuł Mateusz Gessler, którego restauracje dotychczas były czynne całą dobę.

Nie najlepsza sytuacja panująca na rynku nie przejęła Magdy Gessler i jej syna Tadeusza, którzy zdecydowali się na otwarcie lokalu na warszawskim Wilanowie. Miejsce od minionego weekendu odwiedzają klienci, którzy doceniają wysoką jakość potraw i smakołyków, które są znakami rozpoznawczymi lokali gwiazdy Kuchennych rewolucji. Za produkty z najwyższej półki trzeba zapłacić odpowiednią cenę, co nie umknęło uwadze mediów.

Mateusz Gessler o cenach w restauracji Magdy. Czy jest drogo?

W lokalu Magdy Gessler za słoik zupy pomidorowej zapłacimy 60 złotych, a za kawałek ciasta ok. 20. Co o tym sądzi Mateusz Gessler? O to zapytała go nasza reporterka.

Ludzi będzie stać. Nie chciałbym wchodzić w ten temat. Życzę wszystkiego najlepszego Madzi i Tadeuszowi, ponieważ to są wspaniali ludzie, którzy mają jaja, aby otworzyć teraz lokal. Nie chciałbym komentować jakie są ceny u kogo i co serwują, ponieważ nie byłem tam. Łatwo jest krytykować, jak się czegoś nie zna. Jak tam będę to zobaczę, spróbuję.

Jego zdaniem wpływ na ceny ma przede wszystkim wysoka jakość produktów, z których powstają smaczne dania:

Nie chcę wchodzić w polemikę ile co kosztuje. Będę tam, zjem, wtedy będę mógł ocenić cenę. Chciałbym tylko przypomnieć, że produkty są drogie. Produkty, tak jak wszystko, trafił szlag. Inflacja w gastronomii poszła ogromnie do przodu i do góry. Uważam, że zamiast się skupiać na cenie, zobaczmy, co dobrze zrobili i na tym się skupmy.

Mateusz apeluje do krytykujących, by najpierw spróbowali potraw Magdy, a potem wypowiadali się na ich temat:

Żeby krytykować, to musisz zrozumieć. A po drugie zrobić lepiej. Zapraszam każdego, aby zrobił lepiej niż Magda i Tadeusz, i potem krytykował. Są zupy na świecie, które są warte każde pieniądze.

Magda w sprawie cen w swojej nowej restauracji wydała oficjalne oświadczenie (przeczytasz je tutaj). Zdradziła w nim przepis na jeden ze smakołyków.


Słodki Słony na Wilanowie

Słodki Słony na Wilanowie

Słodki Słony na Wilanowie

Słodki Słony na Wilanowie

Słodki Słony na Wilanowie

Słodki Słony na Wilanowie

Dodaj komentarz

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

Może Cię zainteresować

×