Szukaj
NAJPOPULARNIEJSZE
Już po! Ukochany Olgi Frycz pochwalił się gorącą nowiną, a dumna aktorka swoim skarbem!
Już po! Ukochany Olgi Frycz pochwalił się gorącą nowiną, a dumna aktorka swoim skarbem!

Już po! Ukochany Olgi Frycz pochwalił się gorącą nowiną, a dumna...

Już po! Ukochany Olgi Frycz pochwalił się gorącą...

Rodzina i tłum przyjaciół pożegnali Konrada Gacę. Słowa jego córki chwytają za serce
Rodzina i tłum przyjaciół pożegnali Konrada Gacę. Słowa jego córki chwytają za serce

Rodzina i tłum przyjaciół pożegnali Konrada Gacę. Słowa jego córki chwytają...

Rodzina i tłum przyjaciół pożegnali Konrada Gacę. Słowa...

Gwiazdy świętują 21-lecie marki Gosi Baczyńskiej: Małgorzata Kożuchowska, Kasia Warnke, Magdalena Cielecka
Gwiazdy świętują 21-lecie marki Gosi Baczyńskiej: Małgorzata Kożuchowska, Kasia Warnke, Magdalena Cielecka

Gwiazdy świętują 21-lecie marki Gosi Baczyńskiej: Małgorzata Kożuchowska, Kasia Warnke, Magdalena...

Gwiazdy świętują 21-lecie marki Gosi Baczyńskiej: Małgorzata Kożuchowska,...

Dziś środa, 22.08.2018

Magda Gessler w mocnych słowach o polskich restauratorach: „Uciekam za granicę” [WIDEO]




Magda Gessler o restauratorach i chwilach zwątpienia

Magda Gessler nie boi się nowych wyzwań. Mimo wielu zobowiązań zawodowych cały czas przychodzą jej do głowy nowe pomysły, które stara się wdrażać w życie. Nie inaczej jest w tym przypadku.

Ostatnio gwiazda postanowiła zorganizować Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Pyszna Polska 2017. Według niej polscy restauratorzy wciąż nie mają dostatecznej wiedzy na temat tego, co robią:

To jest ciężki zawód, ale wszyscy się do niego garną. Nasze zasoby ludzkie są coraz mniejsze. Ludzie wyjeżdżają na Zachód, a to czego uczą w szkołach tutaj naprawdę jest bardzo mierne. Jest to najmodniejszy zawód, który się bardzo ceni, a nie jest on douczony. Są to młodzi ludzie, którzy biorą zewnętrzną stronę estetyki i tych wszystkich nowych dań, a kompletnie nie rozumieją filozofii kuchni – powiedziała nam

Prowadząca program Kuchenne Rewolucje też czasem miewa chwile zwątpienia w swój zawód. Co jej daje motywacji do dalszej pracy?

Robię to konsekwentnie. Uciekam za granicę, żeby nabrać jeszcze więcej energii i przekonania, że ludzie żyją z restauracji, że są szczęśliwi. Mówię szczególnie o kraju Basków, o Hiszpanii, gdzie rzeczywiście jedzenie jest ich podstawową kulturą i przez to te rodziny się nie rozpadają, są razem. To jest sposób na moment zwątpienia, ponieważ media, przede wszystkim iPhone’y, internet itd. kompletnie izolują nas od świata, ludzi, stajemy się coraz bardziej samotni, a wspólny stół, wspólna kuchnia, wspólne wyjście do restauracji łączy ludzi, stwarza emocje prawdziwe, a nie wirtualne – wyznała

Mamy nadzieję, że Magda Gessler momentów zwątpienia będzie miała jak najmniej i nigdy nie wyjedzie z Polski na stałe.

Zobacz także: Tylko u nas! Magda Gessler poprowadzi nowy program. Nauczy Polaków jak i co jeść przed seksem! [Wideo]

Kolacja dla 4 osób z Magdą Gessler - ponad 10 tysięcy złotych

Magda Gessler ucieka z Polski?



Czy byłeś/aś kiedyś w restauracji Magdy Gessler?

Komentarzy: 1


Gość | 24 maja 2017, 08:43

Zydziorra.


Dodaj komentarz
×