Joanna Przetakiewicz o znajomości z Magdą Gessler. Przy okazji opowiedziała o SWOICH restauracjach. Dlaczego już ich nie ma?

Joanna Przetakiewicz i Magda Gessler

Joanna Przetakiewicz i Magda Gessler

Joanna Przetakiewicz w ostatnim czasie odkryła w sobie wielką pasję do gotowania. O wszystkim opowiedziała przed naszą kamerą. W rozmowie z reporterką Jastrząb Post zdradziła, jak ocenia Magdę Gessler i jej wiedzę na temat gotowania.  

Joanna Przetakiewicz z powodzeniem prowadzi dom mody La Mania. Od wielu już lat spełnia się w świecie mody, co stało się jej sposobem na życie i jednocześnie dobrze prosperującym biznesem. Doczekała się bardzo wiernego grona klientek, które z utęsknieniem czekają na nowe kolekcje. W ostatnim czasie ofertę poszerzyła także o produkty do wyposażenia domu.

Joasia szybko stała się nie tylko ikoną modą, ale także drogowskazem dla innych kobiet. Dzięki social mediom fanki mogą podglądać, to co się u niej aktualnie dzieje. Gwiazda chętnie bowiem informuje w sieci o nowych zawodowych planach, ale także o tym jak wygląda jej życie prywatne. Ostatnio coraz więcej relacji, jakie trafiają na Instagram, pochodzi z jej kuchni.

Joanna Przetakiewicz o Magdzie Gessler i swojej pasji do gotowania

Joanna coraz częściej pokazuje w sieci, jak spełnia się roli gospodyni domowej. Gwiazda uwielbia polską tradycyjną kuchnię i takie potrawy przygotowuje najczęściej. Tym jak szaleje w kuchni lubi chwalić się na Instagramie. Trzeba przyznać, że potrawy, które przyrządza, wyglądają niezwykle smakowicie. W rozmowie z reporterką Jastrząb Post bizneswoman opowiedziała, co sądzi o Magdzie Gessler i jej talencie kulinarnym. Okazuje się, że zdarza się im razem gotować.

Magda ma autentyczny talent. To jest zupełnie inny przypadek. Magda niedawno była u mnie i robiłyśmy coś wspólnie. Ja widzę, jaki ona ma talent. Mało tego – jaką ona ma wiedzę na temat gotowania. To nie są jakieś wyuczone kwestie, że do nagrania odcinka będzie robiła to i to, w związku z tym przepis na to jest taki i taki, tak jak ja to trochę robię. Ona ma autentyczną wiedzę pochodzącą jeszcze od jej mamy, od miejsca w którym się wychowała, czyli w Hiszpanii. W związku z tym to jest jej wielka pasja, która nie wzięła się z niczego.

Jakie podejście do gotowania ma Joanna?

U mnie to jest zabawa. Ja nie mam tego talentu i nie mam tych zdolności. Zawsze zazdrościłam koleżankom, które wspaniale gotują, że robiły wokół tego swojego talentu celebrację i rytuał, gotowały albo dla rodziny, albo swoich przyjaciół. Stwierdziłam, że nauczę się gotować kilka potraw i z tego małego zakresu stworzę to, czego bardzo mi brakowało, czyli specialite de la maison tzn. że umiem ugotować to, to i to i w tym momencie moi znajomi, przyjaciele czy przede wszystkim rodzina i moi synowie na to przychodzą.

Czy Joanna myśli o otworzeniu restauracji?

Nie, bo ja już w tej roli byłam. Miałam dwie restauracje w tym jedną bardzo, bardzo dużą. Zrobiłam to tuż po rozwodzie, bo dałam sobie oprócz klinik stomatologicznych kolejną możliwość rozwijania się, zarabiania pieniędzy i bycia dobrą w tym temacie, bo zawsze uważam, że dobrze jest po iluś latach stanąć na kolejnej nodze i ja już po dwóch latach wiedziałam, że to nie jest dla mnie i ja te restauracje sprzedałam. Dlatego, że to nie jest temat w którym chciałabym mieć jakikolwiek biznes.

Jesteście fanami Magdy Gessler?


Komentarze

  • Zoo pisze:

    Swietna w tym co robi.Ma wiedzę i talent.Z tym trzeba się urodzić.

  • Gość pisze:

    Kobito, jakie ty mialas kliniki stomatologiczne?
    Litości.

  • Gość pisze:

    I co z tego, że Pani Magda umie gotować. W końcu ma 68 lat i miała czas się nauczyć. Potrawy kupione przez moją siostrę na święta Bożego Narodzenia od firmy Magdy Gessler, były zjadliwe, ale niesmaczne.. Najbardziej smakowały potrawy Babci i teściowej siostry. A ceny potraw Pan Magdy bardzo wysokie. Nie ma zachwytu. A poza tym te sztuczne rozpuszczone włosy nad potrawami – okropieństwo.

Najczęściej czytane dziś

Zobacz również

Może Cię zainteresować

×