Dieta Magdy Gessler. Oparła swój jadłospis na jednym produkcie
Magdzie Gessler, która na planie "Kuchennych rewolucji" spożywa wiele ciężkich dań, ciężko byłoby utrzymać zgrabną sylwetkę, gdyby nie to, że na co dzień je niewiele. Restauratorka oparła swój jadłospis na jednym produkcie. Jego dobroczynne właściwości zachwalała w wywiadach.
Program "Kuchenne rewolucje" niedawno świętował swoje 15. urodziny. Nie mogło zabraknąć pysznego tortu, którym poczęstowano gości zaproszonych na imprezę. Magda Gessler także nie odmówiła słodkości. Restauratorka na planie programu często próbuje wielu ciężkich dań, pytanie o to, jak zachowuje zgrabną sylwetkę, nasuwa się więc samo. Odpowiedź jest bardzo prosta. Magda Gessler oparła swoją dietę o... pomidory.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Magda Gessler o cateringu na Wielkanoc i rosnących cenach.
To sekret diety Magdy Gessler. Jest mu wierna od lat
Magda Gessler przeszła sporą metamorfozę dzięki diecie, która jest oparta na jednym składniku. Udało jej się zrzucić ok. 12 kg. W rozmowie z nami restauratorka ujawniła, że jej sekretem są pomidory, które od lat stanowią bazę jej jadłospisu.
Zapraszam na dietę pomidorową. Ona naprawdę odchudza, wystarczy na mnie spojrzeć. Pomidor jest bardzo zdrowy, im bliżej lata tym będzie cudowniejszy. Jest to wspaniałe, cudowne jedzenie z ekologicznych produktów antyrakowych zdobytych na polskiej ziemi - powiedziała dla Jastrząb Post.
ZOBACZ TEŻ: TYLKO U NAS! Pavlović studzi zapał Kaczorowskiej. Mówi, dlaczego nie widzi jej w roli jurorki "TzG"
Czego unika Magda Gessler?
Dodatkowo, Magda Gessler unika przetworzonej żywności. Ze swojej diety wyeliminowała pieczywo, makaron, ryż i słodycze. Zastąpiła je w głównej mierze warzywami i produktami bogatymi w białko i zdrowe tłuszcze. Restauratorka podkreśla ogromną rolę wyeliminowania rzeczy zawierających cukier (w tym alkoholu) ze swojego jadłospisu.
Ludzie są przyzwyczajeni, że przed snem jedzą cukier. (...) Ja nie piję żadnych napojów z procentami. Chyba że są jakieś okazje, ale raczej odkładam wysoko na półkę. Z tego powodu, że jednak to jest cukier - wyjaśniła celebrytka w rozmowie z Pudelkiem.