Gwiazdy na otwarciu studia kulinarnego Damiana Kordasa! Popijały Martini i szczerze oceniły młodego szefa kuchni! [WIDEO]
Damian Kordas to jeden z najmłodszych i najbardziej rozpoznawalnych kucharzy młodego pokolenia. Jego pasja kulinarna zrodziła się już wiele lat temu, a on sam dał się poznać szerszej publiczności w programie Master Chef, gdzie skradł serca widzów i zwyciężył 4. edycję kulinarnego show. Damian nie zwalnia tempa- w sobotni wieczór w Sosnowcu odbyło się inauguracyjne otwarcie jego kulinarnego studia, podczas którego towarzyszyli mu przyjaciele.
Pojawiła się Lara Gessler, Jakob Kosel, Ciocia Liestyle, a także Angelika Mucha. Damian przygotował dla swoich gości wspaniałe menu, a o pyszne drinki zadbało niezawodne Martini. Jak się okazało Martini często towarzyszy Damianowi podczas gotowania - tym razem wykorzystał jego niezwykły smak do przyprawienia krewetek:
W swoim studiu będę przede wszystkim nagrywał coraz więcej filmików na moje kanały social-media. Tutaj będą też powstały zdjęcia do nadchodzących książek. Narazie mam w planie wydanie książki kucharskiej. Tutaj będę się też spotykał z ludźmi na wspólne gotowanie, więc będzie możliwość gotowania razem ze mną. Będzie tu mnóstwo możliwości do fajnego spędzenia czasu, do gotowania, do posmakowania różnych rzeczy, do zainspirowania się. I o to w tym miejscu chodzi. Dziś przygotowałem krewetki z Martini, Martini daje taki cudowny, delikatnie słodki posmak więc nie trzeba już dodawać żadnych cytrusów, wystarczy Martini. To jest super składnik. Czosnek, chilli- danie idealne. - powiedział w rozmowie z reporterką Jastrząb Post Damian.
Lara jest pod wrażeniem nowego studia Damiana i nie ukrywa, że trzyma za niego kciuki i mocno mu kibicuje:
My się z Damianem bardzo lubimy. Jest młody, ma dużo zapału. Bardzo go szanuję w jego wytrwaniu do celu. To studio jest tego dowodem.
Angelika, która wraz z Damianem przygotowywała pyszne krewetki dla zgromadzonych gości wyznała, że zdarzyło jej się korzystać z rad Damiana jeśli chodzi o gotowanie. Mało tego- czasami Damian jest jej prywatnym kucharzem:
Damian daje mi lekcje. Nawet kiedyś przyjechał do mnie i zrobił mi kluski moje ukochane. Też czasami jak o coś chce zapytać, to do niego dzwonię- co mam dodać i jak coś mam zrobić. Chociaż ja tak naprawdę tak często nie gotuje, raczej korzystam z tego, że Damian lubi gotować i wolę korzystać z tego, co Damian pysznego zrobi.
Jakob Kosel jest zachwycony smakiem przygotowywanych przez Damiana potraw:
Miałem okazje brać udział w jednym z odcinków Damiana Kordasa na jego social mediach i tam gotowaliśmy krewetki z pietruszką, na masełku z jakimś mango. I naprawdę były dobre. Powiem szczerze, że próbowałem mu utrudnić przyrządzenie tych smakołyków, ale udało mu się.
Brzmi naprawdę pysznie! Całość relacji z wydarzenia poniżej.