Co już w tę niedzielę zjedzą Leonardo DiCaprio, Matt Damon i Jennifer Lawrence? Wyjątkowe frykasy! Znamy menu Złotych Globów 2016
Początek roku w show-biznesie to czas podsumowań i przyznawania nagród. Już 28 lutego wręczenie Oscarów. Zanim jednak Amerykańska Akademia Filmowa przyzna swoje wyróżnienia, poznamy zwycięzców 73. edycji Złotych Globów, które dostają gwiazdy kina i telewizji od Hollywoodzkiego Stowarzyszenia Prasy Zagranicznej.
05.01.2016 19:05
W tym roku nominacje otrzymali m.in. w kategorii "najlepszy dramat" filmy: Carol, Mad Max: Na drodze gniewu, Pokój, Spotlight, Zjawa; w kategorii "komedia lub musical": Agentka, Big Short, Joy, Marsjanin, Wykolejona; w kategorii "najlepszy aktor w dramacie": Eddie Redmayne, Michael Fassbender, Bryan Cranston, Will Smith, Leonardo DiCaprio; w kategorii "najlepszy aktor w komedii/musicalu": Christian Bale, Steve Carell, Al Pacino, Mark Ruffalo, Matt Damon; w kategorii "najlepsza aktorka w dramacie": Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Rooney Mara, Alicia Vikander, Brie Larson; w kategorii "najlepsza aktorka w komedii/musicalu": Melissa McCarthy, Lily Tomlin, Jennifer Lawrence, Maggie Smith, Amy Schumer.
Zanim poznamy zwycięzców Złotych Globów 2016, możemy sprawdzić, czym szefowie kuchni The Beverly Hilton Hotel (na czele z Troyem Thompsonem) uraczą gości tego wyjątkowego wieczoru. Ujawniono menu Złotych Globów 2016! Już na pierwszy rzut oka widać, że jest bardzo ekskluzywne i apetyczne, a przy tym lekkie i warzywne. Choć mięsa też nie brakuje. Cóż, nie po to gwiazdy trzymają linię przed uroczystością, żeby potem popuszczać pasa i raczyć się ciężkimi daniami. :)
Goście imprezy, jak donosi Reuters, będą popijać wodę z Fiji, a toasty wznosić szampanem ekskluzywnej marki Moet & Chandon oraz drinkiem na jego bazie - Moet Ruby Red (szampan z dodatkiem malin, estragonu i cytryny). Kucharze zaserwują trzydaniowy posiłek, na który złożą się m.in. wołowina i pstrąg w towarzystwie warzyw podanych na modłę azjatycką.
Kuszące będą także desery. Główny cukiernik przygotował na wieczór deserowe trio, które stanowić będą: czekoladowy caramelito, czyli mus czekoladowy podany na bezmącznym ciastku nasączonym rumem, cytrynowy mousseline, czyli krem cytrynowy z pistacjami uformowanymi w kulę oraz migdałowe ciasto kalifornijskie.
Apetyt rośnie od samego patrzenia! Zobaczcie więc te luksusowe dania w naszej galerii.